Mainos

”Fiksumpi maahanmuuton vastustaja tajuaisi jo tukea Unicefia” – Täydellinen vastaus rasistiseen some-kommenttiin

Sosiaalisessa mediassa kiertää vilkkaasti keskustelu, jossa Suomen Unicef ottaa napakasti kantaa turvapaikanhakijoita koskevaan rasistiseen kommenttiin.

Viestissä, johon Unicefin ylläpito vastaa, todetaan muun muassa, että Suomeen saapuvat turvapaikanhakijat tulevat Suomeen "tappamaan ihmisiä". Kirjoituksessa myös vihjataan, että avustusjärjestöille testamentattu raha menee työntekijöiden taskuun.

YK:n alaisen Unicefin Suomen edustaja ottaa kommenttiin kantaa perusteellisesti omassa vastauksessaan.

Hän tähdentää muun muassa sitä, että Unicef pyrkii auttamaan ihmisiä mahdollisimman lähellä heidän omaa kotiaan ja pyrkii rauhaan kehityksen kautta.

– Fiksumpi maahanmuuton vastustaja tajuaisi viimeistään tässä vaiheessa tukea Unicefia, vaikka näkemyksemme maailmasta ja ihmisen vastuusta lähimmäisistään voikin olla kovin erilainen, Unicef Finlandin edustaja kirjoittaa Facebookissa.

Hän toteaa myös, että Unicef toimii lapsisotilaiden vapauttamiseksi ja rauhan saavuttamiseksi muun muassa koulutuksen kautta.

– Tutkijoiden mukaan se on paras ase terrorismia vastaan.

Unicef riidan haastajien kohteena

Unicef Finlandin Facebook-sivujen ylläpidon mukaan järjestön Facebook-sivuilla on käyty viime päivinä poikkeuksellista keskustelua.

– Uutta on riidan haastaminen, johon emme ole aiemmin törmänneet. Selvitysten jälkeen näyttää siltä, että olemme järjestelmällisen häiriköinnin kohteena, Unicef Finlandin Facebook-sivujen ylläpitäjä kirjoittaa.

– Avoin keskustelu on meille sydämen asia. Kuulemme mielellämme mielipiteitä, vastaamme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ja kerromme lisätietoja niin paljon kuin jaksatte kuulla. Facebook-sivuillamme vierailijoilla tulee olla mahdollisuus asialliseen keskusteluun, joka käydään yksilöitä ja lapsen oikeuksia kunnioittaen. Näin ei valitettavasti tällä hetkellä ole.

Unicef Finland kertoo puuttuvansa väärinkäytöksiin ja poistamaan tarvittaessa yksittäiset kommentit tai kommentoijat tai jäädyttämään keskustelun kokonaan.

– Keskustelu jatkukoon taas hyvässä hengessä!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.