Mainos

Fidel Castron lahjakrokotiilien poikaset palaavat Ruotsista Kuubaan

Skansenin eläintarhassa asustelevat Fidel Catsron lahjakrokotiilit ovat poikineet ja pienet poikaset palaavat Kuubaan, kertoo Ruotsin Metro-lehti.

Krokotiilit päätyivät Skanseniin aikoinaan monien mutkien kautta. Vuonna 1974 Kuuban presidentti Fidel Castro luovutti kaksi krokotiiliaan neuvostoliittolaiselle kosmonautti Vladimir Sataloville

Satalov toi uudet ystävänsä kotiinsa Moskovaan, mutta kyllästyi pian niihin ja lahjoitti matelijat Moskovan eläintarhaan. Ruotsiin krokotiilit päätyivät, kun Moskovan eläintarhassa alkoi remontti.

Kuubankrokotiili on kaikkein agressiivisin, mutta myös harvinaisin krokotiililaji. Sitä esiintyy enää pienellä alueella Etelä-Kuubassa. 

Kuultuaan Ruotsissa asustelivista kuubankrokotiileistä, Kuuban eläinsuojeluviranomaiset pyysivät Skansenin eläintarhalta apua niiden uudelleen istuttamiseen alueelle.

– Olen valtavan iloinen, että voimme olla mukana tällaisessa projektissa, Skansenin edustaja Jonas Wahlström sanoo Ruotsin Metro-lehdelle.

Ensi viikolla Wahlström matkustaa itse viemään Kuubaan Fidel Castron lahjoittamien krokotiilien jälkeläisiä. Kuubaan lähtee kymmenen 1,5 vuotiasta krokotiilin poikasta.

Castron lahjakrokotiilit ovat hyvin hedelmällisiä. Wahlströmin mukaan Skanseniin on syntymässä pian uusi poikue kuubankrokotiileja.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.