Italialta kova valmentajapäätös EM-farssin jälkeen

Italian jalkapalloliitto on ilmoittanut päivä kohtalokkaan EM-kisaottelunsa jälkeen, että päävalmentaja Luciano Spalletti saa jatkaa maajoukkueen peräsimessä.

EM-kisojen hallitseva mestari putosi käynnissä olevasta lopputurnauksesta neljännesvälierävaiheessa, kun se hävisi 0–2-lukemin Sveitsille lauantaina.

Kärsimysnäytelmäksi kuvailtu esitys keräsi suurta kritiikkiä Italiassa, missä ryhmä leimattiin muun muassa historian huonoimmaksi laatuaan.

– Italialla oli todennäköisesti historiansa huonoin joukkue arvokisoissa. Se oli hidas, laiska ja käytännössä antautui Sveitsille heti kättelyssä, Tuttosport-lehti kirjoitti.

Spalletti otti vastuun tappiosta, mutta piti lopputulosta pienempänä asiana kuin italialaislehtien otsikot antoivat osoittaa.

– Ei tämä minusta ole skandaalimainen tulos, Spalletti kiisti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Minä valitsin pelaajat, joten vastuu tästä on epäilemättä minulla. Keskustelen (GabrieleGravinan (Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja) kanssa, ja kuulette varmaan siitä.

Päivä pettymyksen jälkeen Italian jalkapalloliitto vahvisti, että Spalletti jatkaa maajoukkueen valmentajana. 65-vuotias pysyy asemassaan ainakin vuoden 2026 MM-kisoihin asti.

– Tehtäväni on nyt nuorentaa tätä joukkuetta, italialainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat