FIA antoi hyväksynnän F1:n merkittäville moottorimuutoksille – avaa tietä isoille tekijöille

8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

Kansainvälisen autoliiton FIA:n komitea on hyväksynyt ensimmäisen luonnoksen F1:n vuoden 2026 uusista moottorisäännöistä.

F1:n moottorit kokevat tuolloin merkittävimmän muutoksen sitten vuoden 2014, jolloin sarjassa otettiin käyttöön V6 turbo-hybridimoottorit. Uudistetut voimayksiköt tuottavat jopa 50 prosenttia enemmän sähkötehoa kuin nykyiset moottorit. FIA:n mukaan voimalähteiden suorituskyky ei laske mitenkään aiemmasta.

Uudet moottorit ovat jatkossakin pohjimmiltaan 1,6 litraisia V6-polttomoottoreita, jotka tuottavat 400 kilowatin edestä tehoa. Moottoreista poistetaan MGU-H-komponentti, joka kerää niistä syntyvää lämpöenergiaa. Samaan aikaan moottoreiden jarrutusenergiaa keräävän ERS-järjestelmän tuottama kokonaisteho nousee 350 kilowattiin.

FIA:n mukaan vuoden 2026 moottorit käyttävät 100-prosenttisesti ”kestävää polttoainetta”.

Samalla moottoreiden osakäyttörajoituksia lyödään uuteen uskoon.

Sääntömuutokset ovat avaamassa tietä isoille liikkeille. Jo aiemmin on raportoitu, että isot autovalmistajat Audi ja Porsche ovat liittymässä moottorivalmistajina mukaan sarjaan. Porsche toimittaa jatkossa Red Bullin ja AlphaTaurin voimalähteet, kun taas Audi on lähdössä hyvin todennäköisesti McLarenin kelkkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja