Lähde: Autojätti on tulossa ryminällä F1-sarjaan – valmistajan lähettämä kirje FIA:lle vuoti julkisuuteen

Audi on moottoriurheilusivusto Racing News 365:n mukaan erittäin lähellä sitoutumista F1-valmistajaksi. Sivuston mukaan vuoden 2026 F1-sääntöjen hahmotelma sai saksalaisen autojätin vakuuttuneeksi hankkeen mielekkyydestä.

Saksalaiseen Volkswagen-konserniin kuuluva autovalmistaja Audi on mukaan saanut sitä miellyttävää tietoa vuoden 2026 F1-säännöistä, mikä on sysännyt sen erittäin lähelle sarjaan sitoutumista.

Viime viikolla pidetyssä FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa linjattiin, että tulevaisuudessa F1-autoissa tähdätään 100-prosenttisesti kestäviin polttoaineisiin ja lisätään edelleen myös sähkövoiman käyttöä.

Vuoden 2026 F1-autojen voimayksiköt olisivat nykysuunnitelmien mukaan yhä 1,6-litraisia V6-koneita, joista on riisuttu nyt käytössä oleva lämpöenergiaa keräävä MGU-H-järjestelmä, mutta joiden sähköinen teho olisi kuitenkin nostettu peräti 350 kilowattiin eli 475 hevosvoimaan.

Aikomuksena on myös leikata kuluja niin nykyisten valmistajien kuin potentiaalisten tulokkaiden kohdalla.

Näillä kehyksillä Audi on erittäin lähellä liittymistä sarjaan, mikä käy ilmi Racing News 365:n näkemästä kirjeestä, jossa Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann ja Audin hallituksen edustaja Oliver Hoffmann kertovat FIA:n väistyneelle puheenjohtajalle Jean Todtille ja F1:n toimitusjohtajalle Stefano Domenicalille vakaista aikeistaan saapua formula ykkösiin.

Sivuston mukaan Audin saapumisesta tiedotetaan mahdollisesti jo alkuvuodesta 2022.

Lue myös:

    Uusimmat