Mainos

Festarimoguli kertoo tähtien autotoiveista: Niitä ei ole, kunhan alla on S-Mersu

1:10

Promoottori Timo Isomäen järjestämillä musiikkifestivaaleilla nähdään monen musiikkigenren edustajia, mutta yksi asia yhdistää tähtiä: jos Isomäki saa erityispyynnön koskien tähden autoa, vaatimus kohdistuu tiettyyn automalliin.

– Kyllä se S-Mersu on, mitä kysytään.

Auton varustukselle ei aseteta useinkaan sen erikoisempia vaatimuksia, mutta väri on joillekin tähdille tärkeä.

– Musta. Vaalein väri, mitä on pyydetty, oli tummansininen, Isomäki kertoo nauraen.

Viime kesänä Jyväskylässä konsertoinut Tom Jones esitti toiveen, että hänelle järjestyisi ruokailu autoon – autohan oli S-sarjan Mercedes-Benz.

– Jones asui Tampereella ja keikka oli Jyväskylässä. Aikataulusyistä aterioinnit oli tarkoitus hoitaa autossa. Aikataulu ei lopulta ollutkaan niin kiireinen ja Tomppa söi keikkapaikalla. Pöydiksi olimme suunnitelleet tietokoneiden alustoja (?), jotka olisivat ajaneet asian mainiosti – pihviä autossa!

Isomäen kyydissä tähtiä on ollut vain satunnaisesti.

– Chisua olen viimeksi ajeluttanut autollani ja Tähkän Laurikin on tainnut kyydissä istua. Artistit ovat tässä mielessä omavaraisia. Ulkomaalaisartisteja ei ole tainnut olla yhtäkään – heillä on omat systeeminsä.

Onko näissä ”omissa systeemeissä” kova järjestäminen Isomäen osalta?

– Onhan niissä. Ässä-Mersuja on aika isostikin käytössä meillä. Kesän mittaan niitä vuokraillaan erinäisistä paikoista – Veholta lähinnä. Artistit saapuvat keskimäärin lentämällä ja maakuljetukset pitää hoitaa. Joillakin on tiukempiakin toiveita.

Millaisia toiveita siis?

– No, kyllä ne tuohon saksalaismerkkiin aikalailla osuvat. S-Mersut ovat sellaisia, joilla moni haluaa liikkua. Erilaisia Mersun vaneja käytetään myös ja rekkoja niinikään.

Esitetäänkö auton varusteisiin tai siellä oleviin virvokkeisiin kohdistuvia toiveita?

– Ei oikeastaan. Ässässä on laatuvaatimukset kerralla kuntoon, ei niistä nipoteta. Väri on ainoa, mitä toivotaan – ja tummansinistä vaaleampaa ei ole käytetty.

– Takahuone-tyyppistä raideria (varusteluvaatimusta) ei ole. Tähdet ottavat omista takahuoneistaan juomia ja muuta matkaan.

Suomeen-tuomistaan artisteista promoottorilla ei ole pahaa sanottavaa ja erityisiä suosikkejakin löytyy.

– Scooterin H.P. Baxter on reilunoloinen ja mukava jantteri. Jonesin Tomppa on myös oikein lupsakka kaveri. Odotan innolla esimerkiksi ensi viikon uusia tuttavuuksia Slayeria ja Bullet For My Valentinea, että mitä tuleman pitää, Isomäki pudottelee nimiä.

Isomäki järjestää yhtiönsä kautta tänä kesänä 17 festivaalia ympäri Suomen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.