Mainos

Ferrarille uusi pomomies

Legendaarinen autoyhtiö Ferrari on saanut uuden toimitusjohtajan.

Ferrarin toimitusjohtaja Amedeo Felisa, 69, jää eläkkeelle. Hänen tilalleen nousee Fiat-Chrysler -konsernin johdossa jatkava Sergio Marchionne.

Felisa ehti palvella Italian ylpeyttä 26 vuotta ja jää edelleen hallituksen puheenjohtajan pallille yhtiössä. Johtokunnassa hänen roolinaan on olla teknisten asioiden neuvonantajana.

– Olen tuntenut Amedeon yli 10 vuotta ja saanut tehdä hänen kanssaan läheistä yhteistyötä kaksi vuotta. Hän on kiistämättä koko autoalan yksi parhaista insinööreistä maailmassa. 26 Ferrari-vuotensa aikana hän on työskennellyt väsymättä antaen tekniselle kehitykselle suunnan. Tuloksena Ferrari on tuottanut valikoiman autoja, jotka ovat asettaneet standardit sekä ajo-ominaisuuksille että tyylille, Marchionne kertoo Ferratin tiedotteessa.

Ferrarin hallitus antaa tiedotteessa myös viralliset terveisensä Felisalle kertoen, että hänen näkemyksiään arvostetaan teknisissä asioissa jatkossakin.

Kaikkien aikojen Q1-osavuositulos

Felisan lähtö ei johdu ainakaan alaspäin luisuvista talouslukemista, sillä samana päivänä toimitusjohtajan vaihdoksen kanssa Ferrari uutisoi ennätyksellisestä vuoden ensimmäisen kvartaalin tuloksesta.

Maranellolaismerkin liukuhihnoilta poistui asiakkaille tammi-maaliskuun aikana 1 882 autoa.

Liikevaihto nousi 675 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 621 miljoonasta eurosta.

Tulosta Ferrari teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 78 miljoonaa euroa, joka oli 13 miljoonaa euroa parempi vuoden takaisesta.

Ferrari nosti koko vuoden tulosennustettaan 770 miljoonasta eurosta 800 miljoonaan euroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.