"Ferrari romahti, Räikkösen paketti kasassa" – suomalaiset pitivät pintansa F1-sarjan rankingissa

F1-sarja on julkistanut virallisen kuskirankinginsa Japanin GP:n jälkeen. Mercedeksen Valtteri Bottas on neljäntenä ja Ferrarin Kimi Räikkönen seitsemäntenä. Kärjessä jatkaa myös MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton.

Pääkuvan videolla C Moren studiotiimin analyysi Kimi Räikkösen kisasta Suzukassa.

Bottas oli Suzukassa toinen, Räikkönen viides. Kuskirankingissa otetaan huomioon kolmen viimeisimmän kisan suoritukset niin, että auton suorituskyky jätetään arvioinnin ulkopuolelle.

Mercedeksen suomalaistähti piti listalla neljännen sijansa.

– Suzuka oli taas hyvä viikonloppu Bottakselta, sillä hän varmisti Mercedekselle kaksoisvoiton. Mutta Sotshin tapahtumien jälkeen hänen itseluottamuksensa oli hieman kolhittu. Tallipomo Toto Wolff tunnusti, että Bottas oli hieman alamaissa Japanissa, ja tiimin piti työskennellä lujasti, jotta Bottas palaisi tasolleen raskaan tallimääräyksen jälkeen. Hän pystyi ajamaan palkintopallille, mikä oli minimivaatimus, ja hän joutui Max Verstappenin painostuksen kohteeksi lopussa. Siitä voidaan väitellä, pitäisikö häntä ylistää kyvystään pitää Verstappen takanaan vai kysyä, miten hän joutui tuohon tilanteeseen kalustollaan. Hän sai mahtavan saaliin Venäjältä, joten pudotusta ei ollut odotettavissa tällä viikolla, Bottasta arvioitiin.

Räikkönen putosi yhden sijan seitsemänneksi, mutta sai silti myös kehuja.

– Ferrari romahti viikonloppuna, mutta Räikkönen piti pakettinsa kasassa ja teki työnsä. Hän voitti tallitoverinsa aika-ajossa ja piti päänsä kylmänä muiden tehdessä virheitä ja häviten niiden seurauksena. Hänen pudotuksensa rankingissa johtuu lähinnä siitä, että hänen ympärillään olleet kuskit nousivat, mutta toisaalta hänen suorituksensa viime aikoina eivät ole riittäneet nousuun. Hän on tehnyt tarpeeksi pysyäkseen samalla tasolla, Räikkösestä kirjoitettiin. 

F1-sarja jatkuu ensi viikolla Yhdysvaltojen Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat