Ferrari romahti 80 pistettä Red Bullin taakse – musertunut Charles Leclerc: "Vaikea löytää sanoja"

Formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:stä tuli täyskatastrofi Ferrari-tallille, kun sekä Charles Leclerc että Carlos Sainz keskeyttivät teknisiin ongelmiin.

Kisa Bakun katuradalla päättyi Ferrarin tyrmäyksen jälkeen Red Bullin juhliin, kun Max Verstappen voitti ja Sergio Perez toi tallille kaksoisvoiton.

Leclercin Ferrarin moottori savutti ennen kisan puoliväliä, ja siihen päättyi paalupaikalta lähteneen ja keskeytyshetkellä kisaa johtaneen monacolaisen matka.

–  Kuulin jotain (moottorista). Tuo täytyy tutkia, jottei samaa enää tapahdu. Vaikea löytää sanoja kuvailemaan tätä – erittäin suuri pettymys, Leclerc kommentoi Sky Sportsille.

– Olemme olleet nopeita tällä kaudella, ilman suuria ongelmia, ja olemme kehittäneet autoa paremmaksi. En vielä tiedä tarkkaan, mitä tänään tapahtui, mutta kyllä tämä sattuu, Leclerc murehti.

Tallipäällikkö Mattia Binotto ei lähtenyt vetämään yhtäläisyyksiä Bakun ja toukokuun Barcelonan dramaattisten keskeytysten välillä.

– Jokainen tapahtuma on erilainen. Meidän täytyy analysoida, mitä tänään tapahtui, eikä meillä ole vielä kaikkia vastauksia juuri nyt, Binotto totesi F1TV:lle.

Moottorivalmistajat saavat tänä vuonna tehdä muutoksia vain voimayksikön luottavuutta korjaaviin ongelmiin. Auton vauhti vaikuttaa hyvältä, mutta keskeytysten myötä Ferrari on pudonnut kahdeksan kisan jälkeen jo 80 pistettä Red Bullin taakse MM-pisteissä.

– Meidän täytyy korjata vika ja tehdä voimayksiköstämme vahva tulevaisuudessa. Moottorit palaavat Maranelloon ja sitten etsimme tiiminä ratkaisun, Binotto lupasi.

Lue myös:

    Uusimmat