Kimi Räikkösen auto Maranelloon tutkittavaksi – Ferrari-pomo vaatii rauhaa täydelliseen analyysiin

Formula ykkösten valmistajien MM-sarjan ykköspaikan murheellisessa Espanjan GP:ssä menettänyt Ferrari tekee perusteellisen analyysin Barcelonan tapahtumista, jotta tiimi on nopeasti takaisin raiteilla taistelun jatkuessa Monacossa.

Ferrarille jäi Kataloniasta käteen vain Sebastian Vettelin nelostila, kun Kimi Räikkösen auto hyytyi jo toista kertaa viikonlopun aikana aiheuttaen kisan keskeytyksen. Vettelin kohdalla vauhti ei riittänyt haastamaan kaksoisvoittoon ajanutta Mercedestä, ja lopulta myös Red Bullin Max Verstappen ehti edelle saksalaisen pysähtyessä toistamiseen.

Räikkösellä kaikki meni hyvin, kunnes tehot alkoivat kadota voimayksiköstä. Auto lähtee nyt Maranelloon tutkittavaksi.

– Kisani sujui aika hyvin, olin kohtalaisella paikalla ja vauhti oli hyvää. Ajoin sujuvasti ja säästin renkaita. Yhdessä kohtaa aloin menettää tehoja, Räikkönen kertasi PlanetF1:n mukaan.

– Emme tiedä sen enempää ongelmastamme. Auto pitää viedä takaisin tehtaalle ja tarkistaa, mitä tapahtui, suomalaiskuski jatkoi.

Vettel puolusti Ferrarin strategisia päätöksiä, sillä italialaistiimillä ei hänen mukaansa ollut edellytyksiä ajaa Mercedeksen tavoin maaliin yhdellä pysähdyksellä. Mistä nämä ongelmat johtuivat, on sekin edelleen mysteeri.

Tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ei osoittanut suuria tunteenpurkauksia, vaan vaatii nyt miehistöltään viileyttä ongelmien ratkaisemisessa.

– Tämän viikonlopun aikana oikeastaan mikään ei mennyt oikein. Nyt meidän täytyy analysoida syyt rauhallisesti ja tarkasti, Arrivabene sanoo Ferrarin nettisivuilla.

– Niitä (syitä) oli useita ja ne estivät meitä vapauttamaan samaa potentiaalia kuin edellisissä kisoissa. Sen jälkeen keskitymme tulevaan Monacon kisaan ammattimaisella, päättäväisellä ja itsevarmalla tavalla, tallipomo lupaa.


Lue myös:

    Uusimmat