Ferrari-pomo vahvistaa: ikoninen F1-taho kaavailee toiseen sarjaan hyppäämistä

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
Videolla juttua F1:n hurjasta kuskimarkkinapäivästä: Carlos Sainz Ferrarille, Daniel Ricciardo McLarenille.

Ferrari on ollut viime päivien aikana isosti esillä sen F1-sarjan kuljettajavalintojen myötä. Legendaarinen autovalmistaja kyttää nyt myös mahdollisuutta, jossa se hyppäisi toiseen autosarjaan.

Ferrari kertoi torstaina, että espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz on sen uusi kuljettaja.

25-vuotias Sainz vaihtaa kaudelle 2021 McLarenilta Ferrarille. Hän korvaa saksalaisen Sebastian Vettelin, jonka uusi osoite on yhä arvoitus.

Sainz-uutisen yhteydessä Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto vahvisti toisen Ferrarin ympärillä pyörivän huhun paikkansa pitävyyden. 

Ferrari kyttää nyt saumaa, jossa se hyppäisi pohjoisamerikkalaiseen IndyCar-autourheilusarjaan.

– Haluamme varmistaa, että meidän työntekijöillemme riittää töitä jatkossakin. Sen takia olemme alkaneet kartoittaa toisenlaisia ohjelmia. Voin vahvistaa, että katsomme IndyCariin päin. Se on hyvin erilainen sarja siihen verrattuna, missä nyt olemme, Binotto totesi Sky Sports Italialle.

Binotto viittasi tulevaisuuden työpaikoista puhuessaan kulukattoon, joka ollaan tuomassa F1-sarjaan. Koronaviruspandemian myötä F1:n alkuperäinen suunnitelma 175 miljoonan dollarin eli 162 miljoonan euron katosta on romuttumassa. Uusi raja on tippumassa vieläkin matalammaksi.

Tämä taas vaikuttaa suuresti Ferrariin, jonka F1-koneistoon kuuluu useita satoja työntekijöitä.

Ferrarin mahdollinen IndyCar-hyppäys nousi esille, kun autourheilulegenda Mario Andretti puhui asiasta aiemmin tällä viikolla. Andrettin mukaan ”olisi mahtavaa nähdä Ferrarin moottorit ja rungot IndyCar-sarjassa”.

Binotton mukaan Ferrari pohtii myös mahdollisia hyppäyksiä erinäköisiin kestävyysautosarjoihin.

– Yritämme tehdä parhaita mahdollisia valintoja, Ferrarin tallipäällikkö Binotto totesi.

Ferrari on ollut mukana F1-sarjassa sen ensimmäisestä kisasta lähtien. Vuosien varrella se on voittanut 16 valmistajien ja 15 kuljettajien maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat