Ferrari-pomo: “Pisteet ja tulokset eivät kuvasta autojemme todellista potentiaalia”

Formulakauden alkusuoralla altavastaajan asemaan ajautuneen Ferrari-tallin nokkamies Mattia Binotto katsoo, ettei vallitseva pistetilanne anna reilua kuvaa italialaistallin ja Mercedeksen välisistä voimasuhteista.

Mercedes on vienyt nimiinsä kauden neljä ensimmäistä osakilpailua puhtaasti tuplavoittojen kera, kun taas Ferrarilla kausi on lähtenyt käyntiin odotuksiin verrattuna kovin takkuisasti.

Mercedes-pomo Toto Wolff on kommentoinut kärkitallien piste-eron imartelevan saksalaistallia. Binotto myöntää reilusti kilpailijansa vahvuuden.

– Kun kauden neljä ajettua kisaa eivät ole tuottaneet voittoja Ferrarille, mutta neljä voittoa Mercedekselle, niin ei ole epäilyksiä siitä, etteivätkö he olisi todella vahvoja. On selvää, että heillä on, sanoisinko, hieman parempi auto, Binotto kommentoi motorsport.comin mukaan.

– En katso eron olevan kuitenkaan niin suuri. Pisteet ja tulokset eivät kuvasta autojemme todellista potentiaalia, Binotto lisäsi.

Bakussa Sebastian Vettel joutui tyytymään kisan kolmanteen sijaan Mercedes-kaksikko Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin takana. Binotton mielestä saksalaiskuski ei kuitenkaan ollut toivottoman kaukana kärkikamppailusta

– Jos meillä on riittävän nopea auto nousemaan potentiaalisesti paalulle, niin silloin se on myös kokonaisuutena hyvä. Emme olleet kisassa yhtä nopeita, mutta emme myöskään jääneet heistä 20 sekunnin päähän. Seb oli kisan loppuvaiheissa varsin lähellä, Binotto sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat