”Ferrari on hirviömäinen mutkissa” – ex-kuskilta raju ennustus F1-kaudesta ja huomioita myös Kimi Räikkösen autosta

Radan varressa Barcelonan F1-testeissä autoja tarkkaillut entinen kisakuski Pedro de la Rosa kertoo vakuuttuneensa Ferrarin uudesta autosta niin paljon, että ennustaa italialaistiimiltä jopa dominointia tällä kaudella.

Katalonian radan kuin omat taskunsa tuntevan De la Rosan mukaan Ferrarin kyyti oli täysin omaa luokkaansa muuten tasaiselta vaikuttavassa tilanteessa.

– Vauhti, jonka näin Ferrarilta ykkösmutkassa, kun he vapauttivat jarrut, oli silmiinpistävää. Sen auton vauhti on hirviömäistä, de la Rosa kommentoi espanjalaiselle El Confidential -lehdelle.

– Kaikista hämmästyttävintä on se, että se kääntyy sillä tavalla niin vähällä etusiivellä. Ferrarilla ja Alfa Romeolla on todella pienet etusiivet. Ne ovat niin ketteriä. Ainoa asia, josta en Ferrarista pidä, on sen mattaväri, hän vitsailee.

F1-sarjaa viisi vuotta hallinnut Mercedes oli puolestaan testeissä ongelmissa sekä nopeissa että hitaissa mutkissa, mutta tilanne alkoi parantua testien edetessä. De la Rosan mukaan mestaritiimi saa nyt tarjota parastaan, jos se meinaa pysyä Ferrarin kyydissä.

– Ainoa pelkoni on, että Ferrari dominoi. Olen nähnyt, kuinka hirviömäinen se on mutkissa. Voimme saada uuden Mercedeksen, mutta vain värit vaihtuvat, de la Rosa viittaa Mercedeksen julmaan mestaruusputkeen.

”Tarkkailkaa Alfa Romeota”

Toinen de la Rosalta kehuja saava tiimi on Ferrarin moottoriasiakas, Kimi Räikkösen vauhdittama Alfa Romeo.

– (Keskikastissa) on oltu erittäin rohkeita aerodynaamisen suunnittelun kanssa, kuten Alfa Romeolla ja Toro Rossolla, jotka ovat aika rohkeita verrattuna Mercedekseen ja jopa Red Bulliin, de la Rosa vertailee.

– Tämän talvikauden jälkeen en uskalla sanoa, mikä tiimi on sarjan neljäs. Olen huomannut, että kaikki ovat suoriutunet hyvin.

– Tarkkailkaa Alfa Romeota. Pidän todella heidän vakaudestaan mutkan keskikohdissa. Kun he antavat autolle kaasua, se ei heilu ollenkaan. Pidin siitä todella paljon mutkassa 7, kuten myös McLarenista, de la Rosa listaa.

F1-kausi käynnistyy jo ensi viikolla Australian Melbournessa.

Lue myös:

    Uusimmat