Ferrari nousi rytinällä loppukauden suosikiksi – Valtteri Bottas ennustaa Mercedekselle lisää vaikeuksia Italiaan

Valtteri Bottas näkee Mercedeksen kehitysmahdollisuudet loppukauden F1-kisoissa rajallisiksi moottoritilanteen takia, mutta aerodynaamisella puolella tiimi voi vielä pystyä vastaamaan Ferrarin vahvalta näyttävään suoravauhtiin.

Ferrarin Charles Leclerc ajoi Belgiassa voittoon Mercedes-kuskit Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas perässään. Aika-ajoissa Ferrarit olivat erittäin vahvoja, mutta Sebastian Vettelin vauhti ei riittänyt kisassa Mersuja vastaan.

– Suorilla ne ovat vahvempia. Siinä se kaikki ero tulee, mutta mutkissa me olemme ihan hyviä, ja renkaat kestävät hyvin niihin verrattuna. Suorilla tulee takkiin, Bottas tiivisti tallien välisen eron C Morelle.

Ferrarilla on vielä ottamatta käyttöön kauden kolmas moottoriversionsa, kun taas Mercedes teki viimeisen päivityksensä jo Belgiassa. Siksi ensi viikonlopun Monzan kisasta on lupa odottaa Ferrarille äärimmäisen vahvaa.

– Kyllä se paperilla näyttää, että se voi olla meille vähän samantyyppinen rata kuin tämä: ei ehkä yksi parhaimmista, mutta turha sinne on jo valmiiksi mennä ajatukset maassa. Lähdetään sinne voittamaan, Bottas tsemppaa.

– Meillä on nyt ainakin moottoripuolelta kolmas moottori jo käytössä, joten ei siihen oikein saa enää tehoja lisää. Aika paljon se on tehoista kiinni, mutta sitten taas meidän autossa on vähän enemmän ilmanvastusta, niin siihen nyt jotain ehkä voi tehdä, hän arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat