Ossi Oikarinen Valtteri Bottaksen kohtalosta: "Se on valitettavaa"

Valtteri Bottas jäi Meksikon F1-kisan aika-ajoissa viidenneksi. C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan lauantain harjoituksissa Bottaksen autossa esiintyneet tekniset ongelmat vaikuttivat selkeästi tulokseen.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Bottaksen autoon tuli harjoituksissa hydrauliikkavika ja Mercedes joutui vaihtamaan moottorin. Bottas joutui tietysti antamaan paljon tasoitusta Meksikon kisaviikonloppua hallinneelle Red Bullille.

– Mercedes on ollut altavastaajan asemassa. Tietenkin pitää muistaa se kolmas treeni, mikä Valtterilla jäi väliin ja kaikki mahdollisuudet hioa tota auton setuppia, kokeilla asioita ja saada asiat kohdalleen. Ne mahdollisuudet Valtteri menetti, kommentoi Oikarinen.

Oikarisen mukaan harjoitusajan puute näkyy väistämättä aika-ajojen kierrosajoissa.

– Aika-ajoissa oli vain hyväksyttävä, että jos auton balanssi ei ole täydellinen, on sen kanssa vain elettävä. Siitä tulee kierrosaikaan hyvin tuollaiset pari kymmenystä lisää. Se on vain valitettavaa, jos kolmannessa treenissä ei pääse tekemään sitä työtä, jota pitäisi tehdä.

Bottas starttaa kisaan kovemmilla rengasseoksilla. Oikarinen ei katso, että siitä tulisi kisaan olennaista etua.

– Se, että ei lähdetä ihan pehmeimmällä renkaalla hypersoftilla kisaan, vaan päästään pikkaisen kovemmalla renkaalla, on Mercedekselle positiivinen asia. Mutta toki myös muut kärkitallit lähtevät kovemmilla renkailla. Sellaista kilpailuetua siitä varsinaisesti ei saa.


Bottas itse arvioi C Morelle Red Bullin olevan edellä, mutta Ferrari-kuskit hän voisi päihittää.

– Auto oli selkeästi parempi tänään. Mä uskon, että Ferrarin kanssa on aika tiukkaa, mutta kyllä Red Bull menee lujempaa. Mutta ei sitä ikinä tiedä.

Meksikossa ajetaan korkeammassa ilmanalassa, joten Mercedes ja Ferrari menettävät muissa kisoissa nauttimansa tehoedun. Red Bullin menestys ei ole varsinaisesti yllättänyt.

– Kyllä me osattiin odottaa, että ne voivat olla kovia, mutta ehkä ne on jopa vahvempia, mitä me odotettiin, Bottas sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat