Ferrari avainasemassa kuskiruletissa – Haas-pomo: "Jonkun on tehtävä ensimmäinen siirto"

Haas-tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan F1-siirtomarkkinoilla on päällä pieni pattitilanne, jossa Ferrari-talli on avainasemassa.

Mercedes-tallilla on molemmat ensi kauden paikat jo täytettynä, mutta Ferrarilla on vasta sopimus Sebastian Vettelin kanssa. Steinerin mukaan kuskiruletti pääsee pyörähtämään toden teolla vasta sitten, kun Ferrari tekee päätöksensä.

- Kaikki katselevat eri mahdollisuuksia, mutta harva on päättänyt mitä tehdä. Jonkun on tehtävä ensimmäinen siirto. Tärkeintä on nähdä, mitä Ferrari päättää, Steiner linjasi Reuters-uutistoimistolle.

Steinerin mukaan F1-sarjassa viidentenä oleva Haas on herättänyt kuljettajien keskuudessa runsaasti kiinnostusta. Haasin sopimukset nykyisten kisakuskien Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kanssa ovat päättymässä kuluvan kauden lopussa. Steinerin mukaan menestyksen myötä talli on saanut mielenkiintoisia tiedusteluita kuskien suunnalta.

- Sanotaan niin, että sen sijaan että me kyselisimme, niin kuskit kyselevät meiltä paikkoja, Steiner taustoittaa.

Kuluvalla kaudella tasaisesti pisteitä napsineelle Magnusenille on varikkohuhuissa povattu jatkoa jenkkitallissa, mutta heikon alkukauden kokeneelle Grosjeanille povataan maiseman vaihtoa. Steiner ei ota kantaa heidän jatkoonsa.

- Teemme päätökset kesätauon jälkeen. Mahdollisesti päätämme ennen kuin tiedämme, mitä muut aikovat tehdä, Steiner summasi.

Lue myös:

    Uusimmat