F1 julkaisi hätkähdyttävän kuvan Kimi Räikkösestä ja Fernando Alonsosta

F1-kuljettajien keski-ikä on alhaisempi kuin koskaan, mutta kaudella 2021 on mukana myös kaksi ikänestoria, jotka debytoivat kuninkuusluokassa jo vuosituhannen alussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kyseessä ovat tietysti Kimi Räikkönen, 41, ja Fernando Alonso, 39, joiden F1-debyytistä tuli maaliskuun alussa kuluneeksi 20 vuotta.

Sauberilla uransa aloittaneella Räikkösellä on vyöllään ennätykselliset 329 GP-starttia. Minardilla uransa aloittanut Alonso on tilastossa kolmantena 311 startillaan.

Ikähaitarin toisesta päästä löytyy 20-vuotias Yuki Tsunoda, joka muodostaa tämän kauden tulokaskolmikon yhdessä 22-vuotiaiden Mick Schumacherin ja Nikita Mazepinin kanssa. Iän puolesta heidän väliinsä kiilaa 21-vuotias Lando Norris.

Orastavasta sukupolvenvaihdoksesta ja F1:n ikärakenteen muutoksesta kielii se, että kuljettajien keski-ikä on tällä kaudella alhaisempi kuin koskaan ennen viime kautta, jolloin se oli niin ikään 25 vuotta.

Tähän liittyen F1-sarja jakoi Twitter-tilillään varsin hätkähdyttävän kuvan Räikkösen ja Alonson 20-vuotiseen F1-uraan liittyen.

Kuvaan on listattu tämän kauden F1-kuskit ikäjärjestyksessä sen mukaan, minkä ikäisiä he olivat 4.3.2001, kun Räikkönen ja Alonso ajoivat Melbournessa ensimmäisen F1-kisansa.

Tsunoda oli syntynyt vain 9 kuukautta aiemmin, ja Norris oli viettänyt muutamaa kuukautta aiemmin ensimmäisiä syntymäpäiviään. Mazepin täytti kaksi päivää ennen kisaa kaksi vuotta, ja Schumacher oli seuraamassa perässä muutamaa viikkoa myöhemmin.

20 kuljettajasta peräti 12 oli tuolloin alle kouluikäisiä.

Räikkösen ja Alonson jälkeen kauden 2021 kolmanneksi vanhin kuljettaja, 36-vuotias Lewis Hamilton oli vuoden 2001 Australian GP:n aikaan 16-vuotias, vaikka F1:n julkaisemaan kuvaan on kirjattu virheellisesti luku 15.

Katso F1:n julkaisu alta.

Lue myös:

    Uusimmat