Fernando Alonso sai pitää historiallisen kolmospaikkansa – espanjalaiskonkarin valitus kumosi päätöksen

Aston Martinin Fernando Alonso sai pitää Saudi-Arabian GP:n kolmannen tilansa, kun tuomaristo kumosi hänelle määrätyn aikarangaistuksen.

Alonso ajoi kisassa kolmantena maaliin ja pääsi tavalliseen tapaan palkintokorokkeelle juhlimaan uransa sadatta palkintopallisijoitusta. Seremonian jälkeen Alonsolle kerrottiin, että tuomaristo oli antanut hänelle kymmenen sekunnin aikasakon, koska hän ei suorittanut asianmukaisesti aiemmin annettua viiden sekunnin rangaistusta. 

Espanjalainen oli saanut viiden sekunnin rangaistuksen, koska hänen autonsa ei ollut oikeassa kohdassa lähtöruudukossa. Mercedeksen George Russell nousi hetkellisesti kiinni kolmanteen tilaan kymmenen sekunnin sakon myötä. 

Aston Martin ja Alonso tekivät tapahtuneesta valituksen, joka meni läpi ja espanjalaisen saama sakko kumottiin. Tuomariston mukaan Aston Martin ei ollut suorittanut rangaistusta asianmukaisesti, koska Alonson autoon oli koskettu ennen viiden sekunnin päättymistä.

Tiimi antoi tuomaristolle vastineensa, jossa se esitti seitsemän samanlaista tapausta, joista ei tuomittu rangaistusta. Aston Martinin mukaan auton takatunkkiin koskemista ei voida tulkita sen parissa työskentelemiseksi. Tuomaristo oli samoilla linjoilla ja Alonson rangaistus kumottiin.

Alonso ajoi myös kauden ensimmäisessä kilpailussa Bahrainissa kolmanneksi. Ensimmäinen sadasta palkintopallisijoituksta on peräti 20 vuoden takaa Malesian GP:stä. Saudi Arabian GP:n voittoon ajoi Red Bullin Sergio Perez ennen tallikaveriaan Max Verstappenia. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli kisassa 18:s.

Lue myös:

    Uusimmat