F1:n erikoinen jupakka vei Fernando Alonsolta pystin – nyt espanjalainen latasi hilpeän vastauksen

Tulosruutu: Sergio Perez voitti Saudi-Arabian GP:n

F1:ssä sunnuntain Saudi-Arabian GP:n jälkeen nähtiin erikoinen jupakka, kun Aston Martinin Fernando Alonso ehdittiin jo tiputtaa kärkikolmikon ulkopuolelle 10 sekunnin aikarangaistuksen takia. Myöhemmin tuomio peruttiin ja Alonso sai sijoituksensa takaisin. Jotain jäi kuitenkin uupumaan.

Koko jupakka lähti liikkeelle kisan alusta, kun Alonso parkkeerasi väärällä tavalla autonsa lähtöruudukkoon. Tämän myötä hänelle tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Alonso kärsi tuomionsa ensimmäisen varikkopysähdyksen yhteydessä. Huomio kääntyi kuitenkin siihen, että koskiko Aston Martinin takatunkkimies Alonson autoon liian aikaisin, eli ennen kuin viiden sekunnin aikaraja oli tullut vastaan.

Sky Sportsin F1-toimittaja Ted Kravitz jakoi huhun, jonka mukaan Mercedes olisi valittanut asiasta F1-tuomaristolle.

Kisan jälkeen Alonsolle langetettiin kymmenen sekunnin aikasakko ”väärin kärsitystä rangaistuksesta”. Tämä nosti Mercedeksen George Russellin kolmanneksi. 

Tässä vaiheessa Alonso ehti luovuttaa kolmospaikasta saadun pokaalin Russellille.

Jupakka ei kuitenkaan tähän jäänyt, sillä Alonso ja Aston Martin valittivat tuomiosta. He toivat esiin seitsemän samankaltaista tapausta, joissa rangaistusta ei jaettu.

Valitus meni läpi ja aikasakko peruttiin. Näin Alonso oli kuin olikin lopputuloksissa kolmas.

Espanjalainen lähti jälkikäteen hassuttelulinjalle. Alonso vastasi koomisella tavalla Mercedes-kuski Russellin twiittiin, minkä hän oli julkaissut siinä vaiheessa, kun Alonson 10 sekunnin aikasakkopäätös oli vielä voimissaan.

Alonso julkaisi hilpeän ”meemikuvan”, missä hän viestitti sitä, että hän haluaa pokaalin takaisin itselleen.

Alonson twiitti on kerännyt suurta suosiota sen julkaisun jälkeen.

Russell vastasi Alonson hassutteluun nauruhymiöiden kera.

– Seuraavaan kertaan, amigo, Russell viestitti.

F1-kausi jatkuu kuun lopulla Australiassa.

Lue myös:

    Uusimmat