Fernando Alonso nimesi kaikkien aikojen kovimman vastustajansa – "Se merkitsee minulle paljon"

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on nimennyt F1-legenda Michael Schumacherin kaikkien aikojen kovimmaksi kilpakumppanikseen.

"Schumi" kaasutteli F1-urallaan ennätykselliset seitsemän maailmanmestaruutta. Alonson ja Schumacherin yhteiset vuodet moottoriurheilun kuninkuusluokassa olivat 2001, 2003–2006 ja 2010–2012 – Schumacher juhli tuona aikana mestaruutta vuosina 2001, 2003 ja 2004; Alonso puolestaan 2005 ja 2006.

Alonso on taistellut urallaan myös muun muassa Lewis Hamiltonin, Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen kaltaisia kuskeja vastaan, mutta BBC:n kysyessä Alonson uran kovinta vastusta, vastaus oli yksiselitteinen.

– Michael. Se merkitsee minulle paljon, että voitin kaksi titteliäni, kun Michael oli yhä ajamassa. Michael oli pysäyttämätön, Alonso vastasi. 

– Häntä vastaan taisteleminen oli niin vaikeaa, koska hyvänä päivänä hän oli hyvällä autolla yksinkertaisesti pysäyttämätön ja huonona päivänä huonolla autolla hän oli silti hyvä. Hän oli erityinen, Alonso suitsutti.

Schumacher muistetaan parhaiten Ferrarin ohjaimista vuosilta 1996–2006, jotka toivat viisi hänen seitsemästä maailmanmestaruudestaan. Alonson tittelit ovat Renault-vuosilta, kun taas Ferrarilla hän kaasutteli 2010–2014 ja tuli tuona aikana kolme kertaa MM-kakkoseksi.

McLarenilla nykyisin ajava Alonso jättää F1-sarjan tämän kauden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat