Fergie Andrew’n tueksi skandaalin keskellä – romanttinen puolustus

Prinssi Andrew'n nimi on ollut esillä pedofiliasta tuomittun amerikkalaismiljonääriin liittyvässä oikeusjutussa. Nyt Yorkin herttuatar Sarah Ferguson puolustaa ex-miestään.

Britannian prinssi Andrew, eli Yorkin herttua, on liitetty mukaan oikeusjuttuun, jossa käsitellään seksirikossyytteitä. Tapaus koskee amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteiniä, joka on istunut reilun vuoden vankilassa 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta hyväksikäyttörikoksesta.

Oikeuden asiakirjojen mukaan Epstein on kierrättänyt oikeusjutun nostanutta naista seksiorjana rikkailla ja vaikutusvaltaisilla ystävillään. Väitteiden mukaan heidän joukossaan on ollut myös prinssi Andrew.

Nainen, joka oli väitettyjen tapahtumien aikaan 17-vuotias, väittää, että hänet pakotettiin seksiin Andrew'n kanssa Lontoossa, New Yorkissa ja yksityisellä Karibianmeren saarella. Birtannian hovi on ottanut kantaa tapaukseen, ja kieltänyt prinssiin liittyvät syytökset.

– Tämä liittyy pitkäaikaiseen, Yhdysvalloissa käsiteltävään tapaukseen, johon herttua ei liity millään tavalla. Emme kommentoi siihen liittyviä yksityiskohtia. Kuitenkin, epäilyjen selventämiseksi, kaikki syytökset alaikäisiin liittyvistä säädyttömyyksistä ovat ehdottomasti epätosia, hovin tiedotteessa sanotaan.

Sarah Ferguson ylistää ex-miestään

Prinssi Andrew’n kanssa naimisissa ollut Yorkin herttuatar Sarah Fergie Ferguson on nyt pyolustanut ex-miestään.

Sveitsissä Adrew’n ja parin tyttären Eugenien kanssa lomaillut Fergie avasi maanantaina sanaisen arkkunsa. Daily Mail -lehden toimittaja onnistui saamaan Fergien kommentit hänen lenkkeillessä Sveitsissä.

– Yorkin perhe on tiivis yhteisö, olemme aina olleet. Andrew on paras mies, mitä maa päällään kantaa. Elämäni hienoin hetki oli vuonna 1986 meidän mennessä naimisiin. Hän on upea mies, Fergie ylisti.

Yorkin herttua ja herttuatar erosivat jo vuonna 1992. He ovat kuitenkin pysyneet läheisinä vuosien varrella ja lomailleet säännöllisesti yhdessä. Tällä kertaa loma sai kuitenkin karun lopun hyväksikäyttöskandaalin myötä. Prinssi Andrew on lentänyt takaisin kotiin Britanniaan. 

Prinssin odotetaan käyvän tänään kriisikeskusteluja kaikkein kokeneimpien neuvonantajiensa sekä asianajajiensa kanssa Windsorin linnassa. Luultavasti hän tapaa myös kuningatar Elisabetin kriisin yhteydessä.

Daily Mail muistelee jutussaan, että vuonna 2010 Fergie sai Epsteiniltä 15 000 puntaa (noin 19 200 euroa) velkojensa maksamista varten. Myöhemmin herttuatar oli vakuuttanut maksavansa velat takaisin.

Lehti oli tiedustellut Fergien edustajalta maanantaina, onko herttuatar maksanut summan takaisin. Tähän kysymykseen ei kuitenkaan saatu vastausta.

Lue myös:

    Uusimmat