Mainos

Feministipuolueen Aro puolustaa läheisenpäivän viettoa: Isättömille lapsille päivä on voinut olla tosi raskas

10:36

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro puolustaa MTV:n Uutisextra-ohjelmassa kahden helsinkiläisen päiväkodin linjausta juhlia isän- ja äitienpäivän sijaan neutraalimpaa läheisenpäivää. Ratkaisu herätti julkista vastustusta ja esimerkiksi lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila haukkui linjauksen.

Aro näkee ratkaisussa hyvää.

– Olen vastustuksen lisäksi nähnyt monia ihmisiä, jotka ovat kertoneet siitä kuinka heille oli aikoinaan vaikeaa se, että heillä ei ollut isää. Heidän isänsä oli kuollut tai he eivät edes tienneet kuka isä oli. Tällaiset juhlat ovat voineet olla lapsille tosi raskaita. Sellainen ulossulkemisen tunne voi syntyä kauhean nopeasti, ja pienen lapsen on aivan turha joutua kokemaan sitä, sanoo Aro MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

Aro korostaa, että linjaus koskee kyseisten päiväkotien omia kahvitilaisuuksia, jonne on ennenkin voinut kutsua myös muita läheisiä paikalle. 

– Isänpäivä on edelleen sunnuntaina, ja ne perheet viettävät sitä, jotka haluavat, sanoo Aro.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro on vieraana tänään MTV:n Uutisextra -ohjelmassa, joka on nähtävillä Katsomo.fi-sivustolla ja MTV3-kanavalla tänään kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.