Mainos

Feministinen puolue tavoittelee ensimmäistä kansanedustajan paikkaansa

Feministinen puolue on valinnut puheenjohtaja Katju Aron jatkokaudelle ilman vastaehdokkaita ensimmäisessä puoluekokouksessaan Espoossa.

Puolueessa on noin 700 jäsentä, ja viime kuntavaaleissa Aro pääsi läpi Helsingin kaupunginvaltuustoon. Aron mukaan puolueen tavoitteena on nyt kasvaa. Hän arvioi, että tavoitteeksi otetaan saada yksi kansanedustajan paikka seuraavissa eduskuntavaaleissa.

– Me toimimme tällä hetkellä Helsingissä ja muutamassa muussa suuressa kaupungissa. Nyt meidän pitää kasvaa valtakunnalliseksi ja saada näihin kaupunkeihin aktiivisempaa toimintaa. Tavoite on eduskuntavaaleissa, ja sitä varten me tarvitsemme toimivan puoluekoneiston, sanoo Aro MTV Uutisille.

Aro määrittelee, että Feministisen puolueen feminismi tarkoittaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta laajasti, ei pelkästään sukupuolten tasa-arvoa. Hän sanoo, että puolue puhuu voimakkaasti eri vähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Aron mukaan Feminististä puoluetta tarvitaan sillä perusteella, että muissa puolueissa tasa-arvon puolestapuhujat ovat "lobbaajan" asemassa, eli he joutuvat ensin vakuuttamaan omat joukkonsa. Hän ei halua lähteä määrittelemään eroja muihin puolueisiin, esimerkiksi vihreisiin ja vasemmistoliittoon.

Feministinen puolue perustettiin viime vuoden kesäkuussa ja se merkittiin puoluerekisteriin tammikuussa.

"En löytänyt eduskuntapuolueista poliittista kotia"

Espoolainen Paula Innamo kertoo liittyneensä puolueeseen pian sen perustamisen jälkeen viime vuoden kesällä. Hän sanoo ihmetelleensä köyhimmiltä ja heikoimmilta leikkaamista, ja sai tietää Facebookissa ystäviensä ja tuttaviensa kautta, että Feministinen puolue on perustettu.

– En ole koskaan löytänyt esimerkiksi eduskuntapuolueista poliittista kotia. Siellä on aina ollut joku asia, joka on tökännyt pahasti, sanoo Innamo. 

Innamo katsoo, että Feministinen puolue ajaa juuri nyt ajankohtaisia asioita. Naisten linja -tukipuhelimen vapaaehtoisena ollut Innamo sanoo, että isoja ongelmia ovat esimerkiksi naisiin kohdistuva väkivalta sekä rasismin nousu ja sen salliminen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.