Felicia pudotti yli 60 kiloa syömällä terveellisiä versioita lempiruoistaan: "Voin nauttia herkuista ilman syyllisyyttä"

Amerikkalaisnainen onnistui pudottamaan painoa muuttamalla suhtautumistaan ruokaan ja vaihtamalla lempiruokansa terveellisempiin vaihtoehtoihin. Naisen tarinan kertoo Women's Health.

Felicia Keathley oli pienenä normaalipainoinen, mutta 15-vuotiaana ahmiminen alkoi. Nuorena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutuneelle Felicialle ruoasta tuli tukipilari, johon hän nojautui.

Lukion loppuun mennessä nuori nainen oli lihonut jo yli 45 kiloa. Pahimmillaan hän painoi yli 135 kiloa.

– Yritin niin monia omia menetelmiäni painon pudottamiseen – kalorien rajoittamista, mitäänsanomattomien ruokien syömistä – mutta mikään, mitä kokeilin, ei ollut kestävää. Joten lopetin heti, kun aloitin, Felicia kertoo Women’s Healthin mukaan.

Katso alla olevalta videolta vinkkejä kestävään painonhallintaan. Tutkija kertoo, miten normaalipainoisina koko elämänsä pysyneet ovat onnistuneet siinä! (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Onnistuneen painonhallinan keinot 7:42

Felicia halusi lihavuusleikkaukseen. Saadakseen vakuutuksensa korvaamaan hoidon, naisen piti saada todisteita epäonnistuneesta yrityksestä noudattaa painonpudotusohjelmaa. Niin hän liittyi Painonvartioihin odottaen epäonnistumista ja tulevaa leikkausta.

– Yllätyksekseni minä itseasiassa pudotin painoa – silloin tiesin, että ohjelma muuttaisi elämäni, Felicia kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Paino alkoi pudota, kun suhde syömiseen muuttui

Felicia kertoo syöneensä ennen lähes päivittäin roskaruokaa, kuten suuria hampurilaisia, ranskalaisia ja limppareita. Hän ei välittänyt, mitä laittoi suuhunsa.

Sitten kaikki muuttui. Painonpudotusohjelman avulla Felicia alkoi kiinnittää huomiota siihen, mitä hän söi.

Roskaruoka vaihtui terveellisempään, eikä hän enää tuntenut syyllisyyttä niistä "huonoista" asioista, mitä söi.

– Aiemmin muilla dieeteillä annoin syömistapojeni luisua, jos söin herkun. Olin jo "pilannut" dieettini siltä päivältä – miksi vaivautua syömään muuten terveellisesti?

– Painonvartijat opettivat minulle, että yhden kuppikakun syöminen ei ole se, mikä nosti painoni 135 kiloon ja yhden syöminen nyt ei pysäytä prosessiani – voin nauttia herkuista ilman syyllisyyttä ja sitten palata takaisin ruotuun, Felicia kuvaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Painon pudottaminen oli vaikeaa"

Felicia oppikin syömään terveellisempiä versioita niistä ruoista, joita hän rakastaa. Niin ruokavalio toi myös tyydytystä – ja painoa on pudonnut jo yli 60 kiloa.

Samalla Felicia treenasi myös pienellä kuntosalilla. Painon pudottamisen jälkeen hän on keskittynyt yhä enemmän salilla kropan kiinteyttämiseen.

– En kaunistele asioita: painon pudottaminen oli vaikeaa, ja en olisi onnistunut siinä ilman apua, Felicia sanoo.

Näin Felicia söi painoa pudottaessa:

  • Aamupala: Proteiinikahvi (kaksi shottia espressoa sekoitettuna proteiinipirtelöön) ja hedelmä tai gluteeniton ja vähähiilihydraattinen pieni kakunpala.
  • Lounas: Kananmunia ja kalkkunamakkara tai juustoleipä täysjyväleivästä raejuuston kera.
  • Illallinen: Rasvattomasta kreikkalaisesta jogurtista, leivinjauheesta ja jauhoista tehty pizza, jonka täytteenä tomaattikastiketta ja vähärasvaista juustoa tai juustoista parsakaalivuokaa kukkakaaliriisin kera.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja