FC Barcelonan tähtihyökkääjä kutsui lehdistön koolle – BBC: Joutuu lopettamaan huiman uransa

FC Barcelonaa edustava argentiinalaishyökkääjä Sergo Agüero on lopettamassa uransa sydänvaivojen vuoksi. Entinen Manchester City -tähti pitää lehdistötilaisuuden keskiviikkona.

Sergio Agüeron huima pelaajaura on kaikella todennäköisyydellä päättymässä. Aiemmin tällä kaudella sydänvaivoista kärsinyt hyökkääjä on kutsunut koolle lehdistötilaisuuden, joka järjestetään keskiviikkona FC Barcelonan stadionin Camp Noun uumenissa.

Kesällä ilmaisella siirrolla FC Barcelonaan siirtynyt Agüero on kärsinyt Kataloniassa loukkaantumisista ja terveysvaivoista, ja hänen pelimääränsä on jäämässä vain viiteen Blaugranan riveissä.

BBC:n avustajana toimiva espanjalaistoimittaja Guillem Balague kertoo Agüeron ilmoittavan lopettamisestaan keskiviikkona.

Huiman uran pelannut 33-vuotias kärkimies teki yhteensä 427 maalia 786 pelaamassaan ottelussa.

Manchester Cityn ja Barcelonan lisäksi Agüero on edustanut Euroopassa pelatessaan Atlético Madridia, jonka riveihin hän siirtyi vuonna 2006 kotimaansa Independientestä.

Agüeron viimeiseksi esiintymiseksi on jäämässä 30. marraskuuta Alavesia vastaan pelattu ottelu, jossa hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon rintakipujen vuoksi. Lehtitietojen mukaan hyökkääjällä on tämän jälkeen todettu sydämen rytmihäiriö.

Agüero siirtyi Barcelonaan osittain siksi, että saisi pelata ystävänsä Lionel Messin kanssa samassa seurassa. Seuran talousvaikeuksien vuoksi supertähti oli kuitenkin pakotettu seurasiirtoon ja jatkaa nyt uraansa PSG:n riveissä.

Agüero voitti maajoukkueurallaan Copa Américan mestaruuden ja kaksi hopeaa, yhden MM-hopean ja olympiakultaa sekä kaksi nuorten maailmanmestaruutta.

Seurajoukkueurallaan Agüero juhli viidesti Valioliigan mestaruutta sekä kertaalleen niin Englannin cupin voittoa kuin Eurooppa-liigan mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat