Se on sinetissä: Sergio Agüero jättää Manchester Cityn – seura muistaa valtavalla kunnianosoituksella

Sergio Agüero, 32, jättää jalkapallon Englannin Valioliigan huippuseuran Manchester Cityn tämän kauden jälkeen.

City vahvistaa verkkosivuillaan argentiinalaishyökkääjä Agüeron lähtevän seurasta, kun hänen sopimuksensa umpeutuu kesällä. Agüero on pelannut Cityssä vuodesta 2011 lähtien, jolloin hän siirtyi taivaansinisten riveihin Atletico Madridista.

Agüero on Cityn kaikkien aikojen maalintekijä viimeisteltyään 257 maalia 384 pelaamansa ottelun aikana. Kaudella 2014–15 Agüero juhli Valioliigan maalikuninkuutta 26 osumalla.

Agüero on voittanut Cityssä neljä Valioliigan mestaruutta, yhden FA-cupin ja viisi liigacupia. Tältä kaudelta meriitteihin on tulossa ainakin yksi Valioliigan mestaruus lisää.

– Kun yksi jakso tulee päätökseensä, monia tunteita nousee pintaan. Minussa vallitsevat suuri tyytyväisyys ja ylpeys, kun olen pelannut Manchester Cityssä kokonaiset kymmenen kautta – epätavallista ammattilaispelaajalle nykyään tässä iässä, Agüero kirjoitti sosiaalisen median julkaisussaan.

Argentiinalaisesta tulee kesällä vapaa agentti, ja muun muassa Barcelonan, PSG:n ja Interin on kerrottu olevan kiinnostuneita hänen palveluksistaa. Agüero kertoi uusien haasteiden odottavan tämän kauden jälkeen ja ilmoitti olevansa valmis kohtaamaan ne samalla intohimolla ja ammattimaisuudella, joka hänessä on vallinnut tähänkin saakka.

City paljasti aikovansa kunnioittaa Agüeroa patsaalla, joka asennetaan Etihad Stadiumin välittömään läheisyyteen yhdessä hänen entisten joukkuekavereidensa David Silvan ja Vincent Kompanyn patsaiden kanssa.

– Sergion panosta Manchester Citylle viimeisten 10 vuoden aikana ei voida yliarvioida. Hänen legendansa jää pysyvästi kaikkien seuraa rakastavien ja ehkä jopa yksinkertaisesti jalkapalloa rakastavien muistiin, seuran puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat