Fanit ottivat yhteen FA Cupin ottelussa, ainakin yhdelle vakavia vammoja: "Järkyttävintä jalkapalloväkivaltaa aikoihin"

Jalkapallon Englannin FA Cupin ottelussa nähtiin lauantaina väkivaltaisia yhteenottoja, kun kymmenet Evertonin ja Millwallin kannattajat tappelivat ennen ottelua. Suur-Lontoon poliisi kuvailee rähinöitä pahimmiksi aikoihin ja tuomitsee tapahtumat jyrkästi.

The Guardianin mukaan kymmenet kannattajat tappelivat jo ennen ottelua. Yhtä Evertonin kannattajaa viillettiin kasvoihin. Ottelusta julkaistujen videoiden mukaan paikalliskamppailussa kaikui myös rasistisia huutoja.

Suur-Lontoon poliisi kuvaili väkivaltaa järkyttäväksi ja tuomitsi fanien "vastenmielisen käytöksen" jyrkästi. Poliisin mukaan ottelussa nähtiin "järkyttävintä jalkapalloväkivaltaa aikoihin".

Scotland Yardin edustaja Matt Twistin mukaan otteluun oli varattu noin 200 polisiia, mutta paikalle jouduttiin kutsumaan erikoiskoulutettuja lisävahvistuksia tappeluiden puhjettua.

– Häiriöt Millwallin ja Evertonin välisessä FA Cupin ottelussa, sitä ennen ja sen jälkeen olivat järkyttävintä jalkapalloväkivaltaa, jota olemme aikoihin nähneet. Vastenmielinen käytös kesti useita tunteja. Mukana oli kymmeniä ihmisiä, joista ainakin yksi sai vakavia vammoja.

– Yksi mies vietiin sairaalaan kamalan ja elämää mullistavan kasvovamman takia. Yksi poliiseistamme loukkaantui, mutta hänet on jo kotiutettu sairaalasta. 

Vamman kasvoihinsa saanut mies julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan kasvoistaan, joissa on pitkä arpi.

Twist uskoo tappelun olleen etukäteen järjestetty. Hänen mukaansa väkivaltaisuudet olisivat voineet olla myös paljon pahempia, mutta paikalla olleet poliisit saivat tilannetta kuriin.

– He pitivät päättäväisesti järjestystä, vaikka heitä heitettiin huonekaluilla, pulloilla ja laseilla. 

Twist uskoo syyllisten jäävän kiinni. Hän haluaa kieltää syyllisten osallistumisen jalkapallo-otteluihin.

Luvassa elinikäisiä porttikieltoja

Myös Millwallin joukkueen toimitusjohtaja Steve Kavanagh oli tapahtumista pöyristynyt ja aikoo antaa rähinöitsijöille elinikäisen porttikiellon joukkueen otteluihin.

Hän kuitenkin painottaa, että levottomuuksiin osallistui vain pieni osa joukkueen faneista.

– Jos saamme nämä ihmiset kiinni, annamme heille porttikiellot ja teemme mitä tahansa. Suurin osa faneista on mahtavia ihmisiä ja he luovat upean tunnelman. He eivät halua yrittää sitä rajaa, mutta olemassa on joitakin vähemmän viisaita ihmisiä, jotka eivät vain ymmärrä.

Ottelu päätyi Millwallin voittoon maalein 3-2. 

Lue myös:

    Uusimmat