Facebookissa etsittiin koiran pelastaneita suomalaissankareita

Facebook on jälleen osoittanut sosiaalisen voimansa. Norjalaisnainen etsi palvelussa suomalaismiehiä, jotka auttoivat pelastamaan hänen koiransa vuorenrinteeltä. Tapaus sattui Norjan korkeimmalla vuorella, Galdhøpiggenilla viime torstaina.

Merethe Mikkelsenin Cita-niminen koira oli loukannut rinteellä tassunsa, eikä ollut suostunut enää liikkumaan. Kun nainen ei ollut saanut koiraansa rinteeltä minnekään tuntiin, hän soitti paikalliselle poliisille apua saadakseen.

Poliisin ei ollut mahdollista tulla Mikkelsenin avuksi, mutta he välittivät avunpyynnön läheisen hotellin henkilökunnalle. Hotellistakaan ei apua löytynyt.

Kun ilta alkoi pimetä eikä koira edelleenkään suostunut liikkumaan, nainen pelkäsi joutuvansa viettämään yön kylmällä vuoren rinteellä. Parin tunnin jälkeen paikalle saapui kuitenkin suomalaiskaksikko, isä ja poika.

Suomalaiset tarjoutuivat auttamaan naista ja kantoivat koiraa alas rinnettä vuorotellen. Hetken päästä seurue kohtasi saksalaismiehen, joka tarjosi myös apuaan. Kolmikko käytti miehen makuupussia improvisoituina ”paareina” koiran alas kantamisessa. Naisen mukaan rinteeltä pois pääseminen kesti kaikkiaan 1,5 tuntia vaikeassa maastossa.

"En tiedä mitä olisin tehnyt ilman näitä sankareita"


Pelastajien ystävyydestä häkeltynyt Mikkelsen kiitti auttajiaan, mutta halusi myöhemmin tavoittaa nämä vielä uudelleen. Nainen julkaisikin Facebookissa etsintäkuulutuksen miehistä kuvan kera.

– En tiedä mitä olisin tehnyt ilman näitä sankareita, hän kirjoitti Facebookissa.

– Tämä oli minulle niin tärkeää ja olen häkeltynyt ja nöyrä empatiasta ja huolenpidosta, jota koirani sai. 

– Toivottavasti he tai joku, joka tuntee heidät, näkee tämän, koska haluaisin osoittaa kiitollisuuttani heille vieläkin enemmän. He todella ansaitsevat sen. 

Myöhemmin nainen kertoikin löytäneensä Facebookin avulla operaatiossa auttaneen suomalaisen.

– Löysin suomalaisisän, Mikkelsen iloitsi.

Myös suomalaisisä oli kertonut tapauksesta Facebook-sivuillaan.

Lue myös:

    Uusimmat