Facebookin ja Twitterin pimeä puoli: "Minusta tuli silminnäkijä murhalle"

Yhdysvalloissa keskiviikkona tapahtunut toimittajan ja kuvaajan murha suorassa lähetyksessä on herättänyt keskustelua siitä, miten Facebook ja Twitter näyttävät videoita käyttäjilleen.

Ampumisesta epäilty Vester Lee Flanagan julkaisi ampujan näkökulmasta kuvatun videon Twitteriin. Pian tämän jälkeen videoita jaettiin somessa ja veriteko näkyi automaattisen videotoiston takia monien käyttäjien uutisvirrassa.

Noin minuutin mittaisella videolla näkyy, kuinka ampuja lähestyy toimittajaa ja kuvaajaa, jonka jälkeen hän ampuu heitä.

The Wall Street Journal käsittelee sosiaalisen median väkivaltasisältöjen ongelmaa.

WSJ on nostanut esille teknologiasivusto The Vergen toimittajan Tom Warrenin kannanoton: Hän toteaa Twitterissä, että Twitterin ja Facebookin videoiden autoplay-ominaisuus teki hänestä toimittajien murhan silminnäkijän useasta kuvakulmasta. 

-Hyvää työtä teknologia, Warren toteaa.


Twitter sanoi poistaneensa Flanaganin tilin kahdeksan minuuttia sen jälkeen, kun murhavideo oli julkaistu. Myös Facebook poisti epäillyn profiilin ja hänen luomansa erillisen sivun.

Mutta alkuperäistä videota oli ehditty jakaa jo satoja kertoja. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että laajalle levinnyt murhavideo alkoi automaattisesti pyöriä käyttäjien uutisvirrassa, vaikka he eivät olisi videota edes halunneet nähdä.

Automaattisen videotoiston saa poistettua asetuksista, mutta moni ei tällaista asetusta ole tehnyt.

Ampumisvideo levisi nopeasti myös YouTubeen.

Väkivaltaisen sisällön vastainen taistelu on sosiaalisen median jättiyrityksille päivittäistä työtä.

WSJ toteaa, että nopeudella on merkitystä väkivaltaisten videoiden poistamisessa. Mitä kauemmin video on nähtävillä, sitä enemmän sitä jaetaan ja videon poistosta tulee lopulta toivotonta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja