Facebookiin ”suurin uudistus 5 vuoteen” – korostaa ryhmiä kaverien rinnalla

Facebook on tänään kertonut suunnitelmistaan F8-konferenssissaan San Joséssa. Pääsovelluksen ulkoasua päivitetään ja samalla ryhmiä nostetaan enemmän keskiöön kavereiden rinnalle.

Uuden Facebook-pääsovelluksen, FB5:n, myötä ryhmät saavat oman välilehtensä, jossa kaikkien käyttäjän ryhmien sisällön kootaan kohdennetusti yhteen ja samaan paikkaan. Jatkossa myös uusien ryhmien löytämistä helpotetaan ja Facebook alkaa itse ehdotella käyttäjille mahdollisesti sopivia ryhmiä esimerkiksi tykkäysten ja aiempien ryhmien perusteella.

Facebookissa on kymmeniä miljoonia aktiivisia ryhmiä, joiden tarkoitukset vaihtelevat. Jatkossa eri tyyppisille ryhmille on tarjolla omanlaisiaan toimintoja, ja esimerkiksi työnhakuryhmät saavat erillisen kaavakeosion ja pelien ympärille kehittyneet yhteisöt mukautettavan chat-keskustelualueen. Uudistuksia esitelleen toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan kyseessä on ”suurin muutos viiteen vuoteen”.

Facebookiin lisätään myös tapoja tutustua uusiin ihmisiin, joko romanttisessa mielessä tai kavereina. Uusi Facebook Dating -deittailuosio helpottaa kumppanin löytämistä ja Meet New Friends puolestaan ystäviin tutustumista. Molempiin osioihin voi halutessaan liittyä, mutta ketään ei pakoteta mukaan. Näin ollen henkilöt, jotka eivät etsi uusia tuttavuuksia, eivät saa myöskään ehdotuksia seuraa kaipailevilta. Lisätietoja ominaisuuksista on luvassa lähempänä niiden julkaisua.

Uusien välilehtien lisäksi Facebook-sovellusta päivitetään muutenkin. Jatkossa sen ulkoasu on aiempaa vaaleampi ja yksinkertaisempi, millä on pyritty helpottamaan sovelluksen käyttöä myös uusille käyttäjille.

Muita tulevia uudistuksia ovat muun muassa mahdollisuus maksaa Marketplace-kauppapaikan ostoksia turvallisesti Facebook-sovelluksella ja uusi Tapahtumat-välilehti, joka nimensä mukaisesti esittelee lähiseudun tapahtumia.

Facebook-sovellukseen Androidilla ja iOS:llä esitellyt uudistukset tulevat hiljalleen alkaen tästä päivästä. Tietokoneelle niiden saapuminen ottaa muutamia kuukausia. Lisää Facebookin uudistuksista voi lukea yhtiön blogipäivityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja