Facebook uhkaa sulkea ryhmän, joka keräsi Hurstille yli 11 000 euroa: "Rikkoo yhteisönormejamme"

Suosittua Facebook-ryhmää uhkaa sulkeminen, mikäli ryhmässä julkaistua kyseenalaista sisältöä ei poisteta. Miestenhuone-ryhmä sai viime viikolla runsaasti positiivista julkisuutta sen jäsenten kerättyä oma-aloitteisesti tuhansien eurojen kolehdin hyväntekeväisyyttä harjoittavalle yhdistykselle.

Pääkuvan videolla oleva Huomenta Suomen haastattelu kyyneliin liikuttuneesta Hurstista kosketti myös Miestenhuone-ryhmän jäseniä.

Vähävaraisten tukijana tunnettu Heikki Hurstisai marraskuun lopulla 11 000 euron suuruisen lahjoituksen suositun Facebook-ryhmän kautta. Nyt tärkeää työtä tekevää yhdistystä avustanut ryhmä uhataan sulkea.

Lähes 70 000 jäsenen Miestenhuone-ryhmässä kerättiin upea potti Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry:lle, joka jäi keväällä ilman Helsingin kaupungin lisärahoitusta.

Facebook on kuitenkin ilmoittanut, että ryhmää uhkaa sulkeminen, mikäli ryhmässä julkaistua "alastomuutta ja seksuaalista toimintaa" esittävää kuvamateriaalia ei poisteta.

– Osa näistä miehistä jakaa ryhmään välillä aika kyseenalaista sisältöä. Me pyrimme ylläpidossa kitkemään näitä rajuimpia postauksia parhaamme mukaan ja säilyttämään samalla sananvapauden Suomen lain määrittämissä rajoissa, ryhmän perustaja ja ylläpitäjä Sami Kieksi kertoo Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa.

– Sanoisin, että nämä yksittäistapaukset edustavat noin yhtä prosenttia tästä ryhmästä. Nyt Facebook uhkaa sulkea koko ryhmän. Kysyn vain että onko tämä oikein?

Miestenhuone-ryhmä on tällä hetkellä jäädytettynä Facebookin odottaessa sen ylläpitäjien toimenpiteitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja