Facebook kertoi tutkintansa tuloksista – 200 sovellusta hyllytetty toistaiseksi

Facebook tutkii eri sovelluksia, jotka hyödyntävät Facebookista saatuja tietoja käyttäjistä. Tutkinnat aloitettiin Cambridge Analytica -skandaalin takia, jossa miljoonien Facebook-käyttäjien tiedot olivat joutuneet vääriin käsiin. Facebook kertoo, että tällä hetkellä noin 200 sovellusta on hyllytetty. Asiasta uutisoi TechCrunch.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi, että se tutkii kaikki sovellukset, jotka pääsevät käsiksi laajasti Facebook-käyttäjän tietoihin. Ne sovellukset, jotka väärinkäyttävät käyttäjien tietoja eivätkä pääse tutkinnasta läpi puhtain paperein, hyllytetään.

Vajaan kahden kuukauden aikana tuhansista sovelluksista noin 200 sovellusta on hyllytetty ja luku todennäköisesti kasvaa, mitä pidemmälle tutkinnat etenevät. ”Meillä on iso tiimi, joka koostuu omista ja ulkoisista asiantuntijoistamme, tutkimassa sovelluksia mahdollisimman nopeasti”, Zuckerberg kertoo.

On vielä epäselvää, aikooko Facebook julkaista listaa hyllytetyistä sovelluksista, jotka ovat väärinkäyttäneet käyttäjien tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja