F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tallit naulasivat vaatimuksensa – Mersulta kädenojennus

Viikonloppuna kisaboikotilla uhanneet Lotus, Force India ja Sauber uhkaavat yhä kapinoida loppukauden aikana, jos F1-sarjan epäreilua tulonjakoa ei korjata.

Saksalainen Auto Motor und Sport -lehti kertoo maanantaina, että tallit vaativat yhä uutta sopimusta tulonjaosta, joka suosii tällä hetkillä räikeästi sarjan rikkaimpia talleja. Jos sopimusta ei synny kolmen viikon päästä ajettavaan Abu Dhabin kisaan mennessä, tallit uhkaavat jäädä pois päätöskilpailusta.

Mercedes-tallin moottoriurheilujohtaja Toto Wolff sanoo lehdelle, että Mersu olisi valmis tulemaan muutaman prosentin osuudestaan vastaan, jos Ferrari ja Red Bull suostuvat samaan. Lotuksen ja Force Indian katoaminen tietäisi jättimäistä iskua myös Mercedekselle, jonka moottoreita tallit käyttävät ensi kaudella. Auto Motor und Sportin mukaan kyse olisi 40 miljoonasta eurosta.

Lotuksen pääomistaja Gerard Lopez linjaa tallikolmikon tavoitteen:

– Haluamme, että ratkaisu saadaan aikaiseksi Brasiliassa ja sopimus Abu Dhabissa.

Lopez on kääntänyt toiveensa kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Bernie Ecclestonen suuntaan. Ecclestone kertoi lauantaina, ettei hän pysty ratkaisemaan ongelmaa. Hän myöntää tehneensä virheitä, mutta asiasta vastaa nykyään CVC-yhtiö, joka omistaa enemmistön F1-sarjan osakkeista.

Ferrari ja Red Bull haluttomia

Jos Mercedes olisi valmis antamaan pikkutalleilla suuremman osuuden F1-tuloista, Ferrari ja Red Bull suhtautuvat muutoksiin nuivasti. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toteaa Autosportille, ettei asia edes kuulu isoille talleille.

– Se on valtavan kivasti Bernieltä, että hän ehdottaa tuollaista, Horner sanoo sarkastisesti tulonjaon tasaamisesta.

– Jokainen talli on neuvotellut sopimuksensa kaupallisten oikeuksien hallinnoijan kanssa ja minusta kysymys pitäisi esittää hänelle. Me olemme tehneet sopimukset enkä ole vakuuttunut siitä, että vaikka Caterhamin ja Marussian rahat tuplattaisiin, se ratkaisisi niiden ongelmia, Horner jatkaa.

Ferrarin Marco Mattiacci on samoilla linjoilla Hornerin kanssa.

– Ferrari on erittäin halukas tekemään kakusta isomman, muttei muuttamaan sitä tapaa, jolla kakku jaetaan, Mattiacci sanoo.

Hänen mukaansa tässä tilanteessa ei pitäisi nyt ylireagoida, vaan pohtia, millä keinoilla F1-sarjan tulot saadaan kokonaisuudessaan kasvuun.

– Toiseksi pitää varmistaa, että jokainen F1-sarjaan liittyvä on tietoinen lajin haasteista. Tässä urheilussa on kyse innovaatioista ja ne maksavat rahaa - isoja investointeja ja pitkiä sellaisia. Me siis jatkamme F1:seen investoimistamme, siihen me keskitymme, Mattiacci kommentoi.

Juttua päivitetty klo 15.32: Lisätty Hornerin ja Mattiaccin kommentit.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja