F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tallipomo huomauttaa suurten uudistusten kynnyksellä: Voi olla, että olemassaolomme päättyy

Gene Haas ei ole olleenkaan varma, että Haas-talli jatkaa F1-sarjassa ensi kauden jälkeen. Haas kertoo asiasta Autosport.comin haastattelussa.

Amerikkalaislähtöinen Haas-talli tuli mukaan F1-sarjaan kaudeksi 2016. Tallin omistaja Gene Haas haluaa muistuttaa pikkutallien olemassaolosta parhaillaan  viimeisteltäviin sääntömuutoksiin, jotka ovat astumassa voimaan kaudelle 2021.

- Huoleni 2021 sääntömuutoksien suhteen on se, kuinka paljon ne tulevat maksamaan meille. Jokaisen muutoksen toteuttaminen maksaa meille 20, 30 tai 40 miljoonaa dollaria, Haas toteaa Autosport.comille.

- Jos yksi muutos maksaa 25 miljoonaa, se ei haittaa Ferraria tai Mercedestä, mutta se haittaa meitä. Se on ongelma. Jos taloudellinen taakka osoittautuu liian suureksi, se päättää olemassaolomme, Haas perustelee.

Muun muassa CNC-työstökoneita valmistava alkuperäinen tavoite oli katsoa viiden vuoden ajan, saako 1 00 henkilöä työllistävän yrityksensä tunnettuvuutta.

- Täytyy kuitenkin kysyä, onko tämä toimiva bisnesmalli? Ei yritystä pyöritetä tekemään tappiota. Jos emme saa riittävää rahoitusta F1:ltä tai sponsoreilta, sillä voi olla negatiivinen vaikutus, Haas toteaa.

Haasin mukaan uuden tallin perustaminen F1-sarjaan on kuin puun kasvattaminen ilman siemeniä. 

- En näe, että kenelläkään on kunnon mahdollisuutta aloittaa uutta F1-tallia. Se riippuu siitä, kuinka paljon rahaa haluaa käyttää, Haas summaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja