F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tähti Carlos Sainz teki paljastuksen armottomista kamppailuista maailmanmestari-isänsä kanssa: perheen äiti on esittänyt tiukan vaatimuksen – "Hän pelkää sen karkaavan käsistä"

3:23
Carlos Sainz ja hänen McLaren-tallikaverinsa Lando Norris osallistuivat viime kaudella C Moren Alias-visaan.

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Carlos Sainz, 58, ja hänen F1:ssä ajava poikansa Carlos Sainz junior, 25, ovat harvinaislaatuinen isä–poika-pari.

Nuorempi Sainz muistaa yhä sen päivän, kun hän ymmärsi, miten merkittävän uran hänen isänsä oli tehnyt.

Elettiin loppuvuotta 2004, ja osa Madridin keskustasta oli suljettu. Isä-Sainz teki donitseja Citroën Xsara WRC -autolla, ja paikalle kokoontuneet tuhannet ihmiset olivat haltioissaan.

Tapahtumalla juhlistettiin Sainzin ralliuraa, joka oli päättymässä.

– Siihen aikaan ei ollut sosiaalista mediaa, eikä rallia voinut seurata niin helposti. Tiesin, että isäni oli todella hyvä kuljettaja ja että hän oli voittanut useita kertoja, mutta emme puhuneet paljoakaan hänen työstään. Kun menimme tuona päivänä koko perheen voimin Madridiin ja kuulin monien ihmisten huutavan hänen nimeään, olin sokissa. Silloin ymmärsin. Muistan yhä jokaisen yksityiskohdan niin kuin se olisi ollut eilinen, juniori muistelee F1:n verkkosivuilla.

Tuosta päivästä eteenpäin 10-vuotias Sainz alkoi tutkia isänsä uraa. Hän katsoi kaikki videot, mitä sai käsiinsä. Samaan aikaan entinen rallimestari oli aiempaa enemmän kotona, joten isä ja poika saattoivat tutustua toisiinsa.

Pojan tunne vahvistui: hänkin halusi ryhtyä kilpa-autoilijaksi.

– Olin jo aloittanut kartingin, mutta koska isä oli ollut aina kilpailemassa, setäni kuljetti minua kisoissa. Isän uran päättymisen jälkeen hän alkoi matkustaa kanssani. Vietimme valtavasti aikaa yhdessä, ja isästä tuli minulle todella läheinen. Suhde on erityinen, sillä hänellä on ollut monta roolia.

Carlos Sainz on ollut pojalleen vuosien saatossa isä, manageri, neuvonantaja ja ystävä, viime vuosina myös kova kilpakumppani. Poika kertoo, että kaksikko suuntaa toisinaan Madridin lähistöllä sijaitsevaan vuoristoon ottamaan mittaa toisistaan – perheen äidin harmiksi.

– Meillä on ralliauto maaseudulla Madridin lähistöllä, ja yritän päästä sinne aina, kun mahdollista. Isä tietysti kieltää tämän, mutta mielestäni olen joka kerta hyvin lähellä häntä, ja alan jo aiheuttaa hänelle vähän päänsärkyä. Äiti ei kuitenkaan anna meidän ottaa aikaa vedoistamme, sillä hän pelkää sen karkaavan kilpailuhenkisyytemme vuoksi käsistä, F1-tähti paljastaa.

– Kun harjoittelemme ralliautolla ajamista, kuuntelen aina isän neuvoja. Hän on aina uskonut siihen, että erilaisilla autoilla ja alustoilla ajaminen auttaa minua, ja olen samaa mieltä. Ainoa asia, josta en pidä, on hänen kartanlukijanaan toimiminen. Vaikka luotan häneen sataprosenttisesti ja hän tuntee tien hyvin, en pidä siitä. En koe hallitsevani tilannetta, ja olen jännittynyt.

Nuorempi Sainz sanoo testanneensa ralliautoa ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Veri veti kuitenkin F1-radoille. Hän oli ihastunut lajiin jo keväällä 2005 ollessaan vielä 10-vuotias.

– Isä vei minut Espanjan GP:hen. Tapasin Fernando Alonson, ja olin koukussa. Myös isäni suhtautuu intohimoisesti F1:een, ja olen varma, että mikäli hän ei olisi noussut huipulle rallissa, hän olisi tavoitellut uraa F1:ssä.

– Kun isä asettaa itselleen tavoitteen, hän on päättäväisin ihminen, jonka olen koskaan nähnyt. Se, että hän voitti tänä vuonna Dakar-rallin kolmannen kerran urallaan, osoittaa tämän.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja