Dakarissa dramaattinen tilanne: Ralliauto osui katsojaan – kuski ei pysähtynyt auttamaan

Dakar-rallissa koettiin dramaattinen tilanne, kun kuorma-autoluokassa ajava venäläiskuski Andrey Karginov törmäsi katsojaan, joka oli seuraamassa kisaa varsinaisen katselualueen ulkopuolella Perussa.

Karginov oli jatkanut matkaansa pysähtymättä auttamaan loukkaantunutta 60-vuotiasta eteläafrikkalaista miestä. Karginov hyllytettiin tämän myötä rallista, Dakar-ralli tiedottaa Facebookissa.

Kilpailun lääkintähenkilökunta otti miehen hoitoonsa. Hänet kuljetettiin ensin lentokentälle, mistä hänet vietiin sairaalaan. Katsojalta on murtunut reisiluu.

Dakar-rallin järjestäjät ja paikalliset viranomaiset muistuttavat, että yleisön on pakollista kunnioittaa merkittyjä katselualueita.

Kuorma-autoluokan johdossa Dakar-rallissa on venäläinen Eduard Nikolajev, kun viisi kymmenestä etapista on ajettu. Autoluokan kärjessä kaasuttelee qatarilainen Nasser Al-Attiyah.

Autoluokan viidennen erikoiskokeen voitti rallilegenda Sebastien Loeb. Kokonaiskilpailussa Loeb on viidentenä, 40 minuuttia Al-Attiyahin takana.

– Puskimme todella kovaa etapin alusta loppuun. Virheitä ei tullut eikä rengasrikkoja, ei mitään. Meillä oli täydellinen päivä, Loeb sanoi Red Bullin tiedotteessa.

Kalle Rovanperä tähtää avauskisassa korkeimmalle pallille 2:18
Rallikuski Kalle Rovanperä kommentoi jatkoaan AKK:n palkintogaalassa viime viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat