F1-tähti ajautui rajusti seinään Las Vegasissa – turman taustalla erikoinen syy

Tulosruutu: Max Verstappen voittoon Las Vegasissa

McLarenin tallipäällikkö Andrea Stella paljasti hivenen erikoisen syyn F1-tähden Lando Norrisin rajun ulosajon taakse.

Norris ajautui seinään Suomen aikaan sunnuntaiaamuna ajetun Las Vegasin GP:n alkuvaiheilla. Norris menetti autonsa hallinnan mutkan 11 kohdilla. Tämän jälkeen hän ajautui rajusti seinään, mistä britin auto jatkoi matkaa aina seuraavan mutkan ulosajoalueelle asti. 

Norris vietiin kolarin jälkeen tarkistettavaksi Las Vegasin yliopistolliseen terveyskeskukseen, mistä hän pääsi nopeasti pois.

– Auton peräpää lähti heittämään ja osuin seinään. Harmittava loppu viikonlopulle, varsinkin kun auton vauhti näytti sangen lupaavalta, Norris mietti.

Norris meinasi osua tallikaveriinsa Oscar Piastriin ulosajonsa yhteydessä. McLarenin tallipäällikkö Andrea Stella paljasti, että Norrisin rajun ulosajon takaa paljastui kaksi piirrettä.

– Radassa on kuhmu juuri tuossa kohtaa. Se ja kylmät renkaat saattoivat yllättää hänet, Stella selittää.

– Emme nähneet muuten mitään ongelmia autossa. Tuo kuhmu pitäisi korjata, koska kisa ajetaan yöllä ja renkaat ovat kylminä. Pitoa ei ole hirveästi tarjolla, minkä myötä tuo on sangen kinkkinen mutka, Stella jatkoi.

Samainen kuhmu ei aiheuttanut muille kuljettajille sen suurempia ongelmia Vegasin viikonlopun aikana. Norrisin kohdalla seuraukset olivat rajut.

– Iso kiitos hoitajille, jotka huolehtivat minusta ja tallille, joka joutuu nyt tekemään töitä auton parissa. Viikon tauko ja sitten mennään taas kauden päättäjäisissä Abu Dhabissa, Norris totesi.

F1-kauden viimeinen kisa ajetaan ensi sunnuntaina Abu Dhabin Yas Marinan radalla.

Lue myös:

    Uusimmat