F1-kärkitallin kuljettajan typerä moka sai tallipäällikön hermostumaan: ”Ärsyttävää”

Red Bullin leirissä ei katsottu hyvällä, kun tallin kuljettaja Pierre Gasly päätyi nololla tavalla seinään Saksan GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa. Gasly on ollut potkuhuhujen kohteena kesän aikana. Tuore onnistuminen vaihtuikin nyt negatiiviseen antiin.

Kaksi viikkoa sitten Ison-Britannian Silverstonessa Gasly oli hienosti neljäs. Nyt 22-vuotias ranskalaiskuljettaja aiheutti Red Bullille huomattavia lisätöitä.

– Se oli aika iso osuma takapäähän. Auto on rikki. Harmi, että menetimme muutamia kierroksia pidemmän vedon suhteen. Toki, mekaanikoille tämä ei ole mitenkään ideaalinen tilanne. Olen pahoillani heidän puolesta, Gasly mietti harjoitusten jälkeen F1:n verkkosivuilla.

Kolari osui Gaslyn pitkän vedon loppupäähän. Syy ulosajoon liittyi liian äkkipikaiseen kiihdytykseen. Tätä seurasi sutiminen ja lopulta seinäosuma.

Video ulosajosta näkyy jutun yläreunasta.

Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria tapaus suututti.

– Ärsyttävää, Horner kuvaili tuntemuksiaan Hornerin ulosajon seurauksena.

– Se oli 10G:n törmäys – siitä aiheutui huomattavia vahinkoja. Onneksi emme käyttäneet kisamoottoria, Horner jatkoi.

– Tuo oli ärsyttävä juttu, mutta se on mitä se on. Emme voi enää palata vanhaan, vaan on jatkettava eteenpäin, Horner mietti.

Ajallisesti Gasly jäi perjantain toisissa harjoituksissa joukon häntäpäähän, kun hän oli 15:s. Eroa nopeimman ajan tehneeseen Ferrarin Charles Leclerciin tuli yli puolitoista sekuntia (+1,640).

Gaslyn pitäisi kuitenkin pystyä osallistumaan lauantain ajoihin täysin normaalisti. 

Lue myös:

    Uusimmat