F1:ssä vireillä hätkähdyttävä suunnitelma – tallipomo haikailee avoimesti toisen kuskin perään: "Katsotaan, mitä tapahtuu"

Huhut ja spekulaatiot Sergio Pérezin tulevaisuudesta Red Bullilla käyvät kuumina siitäkin huolimatta, että meksikolaisella on tallin kanssa ensi vuoden loppuun asti ulottuva sopimus.

Bensaa liekkeihin heittää tallin neuvonantaja Helmut Marko, joka on lausunut varsin kipakkaa tekstiä oman kuljettajansa suoritustasoon liittyen. Samalla Marko flirttailee jo hyvin avoimesti McLarenilla ajavan Lando Norrisin suuntaan.

– Pérezin tulostaso heittelee. Hän ei aina ole keskittynyt. Norrisin sopimus McLarenin kanssa ulottuu vuoteen 2025. Valitettavasti se on niin pitkä, Marko sanoi itävaltalaiselle ServusTV:lle espanjalaisen Marcan mukaan.

– Hän (Norris) on ehdottomasti yksi ehdokas meille. Aikanaan Toro Rossolla olimme jo päässeet sopuun hänen kanssaan, kunnes hänen edustajansa tajusivat McLarenilla olleen mahdollisuuden. Iän ja nopeuden puolesta hän voisi olla oikeinkin sopiva.

Norrisin muistot neuvotteluista Markon ja Red Bull -leirin kanssa ovat hieman toisenlaisia. Yhtä kaikki, Marko tuntuu aidosti haikailevan 25-vuotiaan Verstappenin rinnalle nykyistä nuorempaa tallikaveria. Norrisilla ikää on 23 vuotta.

– Sergio taas on jo yli 30-vuotias, ja hän on saamassa neljännen lapsensa. Hänellä on myös muita asioita elämässään, joten katsotaan, mitä tapahtuu.

Pérez itse ei tunnu olevan tilanteesta millänsäkään.

– Jos minulle ei ole paikkaa kaudeksi 2024, sitten täytyy katsoa muita vaihtoehtoja. Mutta juuri nyt keskityn siihen, että olen täällä ja voitan lisää kisoja ja mestaruuksia Red Bullin kanssa, Pérez sanoi DAZN Españalle.

Tällä kaudella Red Bull on voittanut kaikki 14 kilpailua. Niistä vain kaksi on mennyt Pérezille ja loput Verstappenille. Viimeisten kahden ja puolen vuoden ajalta tilastot ovat ihan yhtä tylyt.

Voitot 37–5, palkintosijat 49–24, paalupaikat 25–3, nopeimmat kierrokset 17–7 ja pisteet 1213,5–714.

Marko kuitenkin kehuu, että Pérez on tehnyt Verstappenin rinnalla parhaansa. Paikka ei ole helppo kenellekään.

– Täytyy olla vahva luonteeltaan ja henkisesti.

Ainakin kommenttiensa perusteella Norrisilta tuntuisi löytyvän nämä ominaisuudet.

– Olisi hienoa työskennellä jonkun Verstappenin kaltaisen kanssa ja nähdä, missä oikeasti olen häneen verrattuna, brittikuski sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat