F1:ssä nähdään poikkeuksellisen herkulliset kuljettajamarkkinat – nyt kärkitalleihin viedään uutta nimeä

Nykyinen F1-kausi saadaan pakettiin sunnuntaina Abu Dhabissa. Tämän jälkeen katseet kääntyvät vuoteen 2020. Todellisuudessa, F1-sarjan herkullisin ruletti liittyy vuoteen 2021, jolloin sarjaan tuodaan valtavia sääntömuutoksia. Näiden on tarkoitus tasata voimasuhteita.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen ja Sebastian Vettel. Siinä muutama nimi, jolla nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.

Tämän hetken kärkitalleista ainoastaan Ferrarilla on yksi paikka kiinnitettynä. Monacolaiskuljettajan Charles Leclercin sopimus jatkuu vuoteen 2022 saakka.

Muuten paketti on aivan levällään.

Nyt kärkitallispekulaatioihin on nostettu uusi nimi: Carlos Sainz. McLarenin 25-vuotias espanjalaiskuljettaja on ollut yksi tämän kauden isoimpia onnistujia. Sainz on tällä hetkellä kuljettajien MM-taulukossa seitsemäntenä. Hän on kerännyt eniten pisteitä niin sanotuista keskikastin tallien kuljettajista.

Sainz on muodostanut erittäin vahvan kuljettajakaksikon englantilaisen Lando Norrisin kanssa.

– Sinä aikana, mitä olen ollut McLarenilla, meidän käyrämme on ollut jatkuvasti noususuuntainen, Sainz totesi Motorsport.com:lle.

Kuten monella muulla kuljettajalla, myös Sainzin sopimus on katkolla ensi kauden jälkeen.

– Onhan tuo erittäin houkutteleva juttu. Ei tuollaista näe ihan joka päivä F1:ssä, Sainz myöntää, viitaten markkinoihin.

– Olen kuitenkin ylpeä siitä, mihin tämä talli on menossa. On hyvin, hyvin aikaista miettiä vuotta 2021, mutta ei se ole mikään salaisuus, että nautin tässä tallissa olemisesta.

– Uskon myös, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä toisiinsa. Ei minun tarvitse katsoa muualle, Sainz pyöritteli.  

Lue myös:

    Uusimmat