F1-sarjan jättävä kuljettaja löysi jo uuden työpaikan? Testasi viime viikolla Formula E -simulaattoria

Romain Grosjean ja Kevin Magnussen kertoivat torstaina jättävänsä Haas-tallin kuluvan kauden päätteeksi. Molemmat etsivät uutta työpaikkaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault’lla, Lotuksella ja Haasilla kaikkiaan 175 GP-starttia ajaneen Grosjeanin, 34, tulevaisuudesta tihkui mielenkiintoisia lisätietoja jo pian kuljettajien ilmoituksen jälkeen.

Formula1.comin toimittaja Lawrence Barretto kertoi Twitterissä Grosjeanin käyneen viime viikolla Formula E -talli Mahidra Racingin simulaattorissa, mikä kielii siitä, että ranskalaiskuljettaja saattaisi tehdä ensi vuonna loikkauksen monien muiden entisten F1-kuskien tavoin sähköformuloihin.

Intian lisenssillä kilpaileva talli on ilmoittanut tammikuussa alkavalle uudelle Formula E -kaudelle tässä vaiheessa vain yhden kuljettajan, englantilaisen Alexander Simsin.

Magnussen puolestaan on sanonut haluavansa päästä ensi kaudella kilpailemaan. Koska F1:stä ei todennäköisesti löydy tanskalaiselle kisakuskin paikkaa ensi kaudeksi, Magnussenkin lienee suuntaamassa muihin sarjoihin.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi tallin tehneen päätöksen molempien kuljettajien vaihtamisesta noin 2–3 viikkoa sitten. Grosjean ja Magnussen saivat kuulla asiasta viime viikolla.

Steiner ei kertonut vielä torstaina sitä, milloin Haasin uusi kuljettajakaksikko julkaistaan. Uusiksi kuljettajiksi on huhuttu F2:ssa ajavia Mick Schumacheria ja Nikita Mazepiniä.

Steinerin mukaan kaikki on ensi kauden kuljettajia silmällä pitäen mahdollista: molemmat kuljettajat voivat olla kokeneita tai kokemattomia, mutta voi olla myös niin, että toinen on kokenut ja toinen kokematon. Steiner ei sulkenut ovea myöskään niin sanotuilta maksukuskeilta, jollainen ainakin Mazepin on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja