F1-sarjalle tehtiin selvityspyyntö Bahrainin GP:n järjestämisestä

60 brittiläistä parlamenttiedustajaa on liittynyt rintamaan, joka vaatii F1-sarjaa toteuttamaan riippumattoman selvityksen Bahrainin GP:n ihmisoikeusvaikutuksista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Asiaa ajavat järjestöt ovat julkaisseet avoimen kirjeen F1-sarjan toimitusjohtajalle Stefano Domenicalille, jonka vaaditaan hakevan oikeutta niille, jotka ovat joutuneet Bahrainissa hyväksikäytön uhreiksi F1-sarjan toimien vuoksi.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa Human Rights Watch sekä ihmisoikeuksien ja demokratian toteutumista Bahrainissa edistävä järjestö.

Viikonloppuna ajettava, F1-kauden avaava Bahrainin GP on maan suurin ja seuratuin urheilutapahtuma.

Vuonna 2011 Bahrainin GP peruttiin levottomuuksien vuoksi, ja ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat Bahrainin hallintoa vuosittain siitä, että maan ihmisoikeustilanne pyritään hautaamaan GP:n luoman positiivisen julkisuuden alle.

Lewis Hamilton sanoi viime kauden lopulla Sakhirin radalla ajettujen kilpailujen jälkeen liikuttuneensa kirjeestä, jonka oli saanut Bahrainissa kuolemaan tuomitun miehen lapselta. Hamilton vakuutti tuolloin, ettei hän jättäisi Bahrainin ihmisoikeusongelmia huomiotta.

F1:n edustajan mukaan F1 ja FIA uskovat, että urheilun avulla eri kulttuureja voi tuoda lähemmäs toisiaan.

– Olemme aina tehneet kisojen promottoreille ja eri maiden hallituksille selväksi, että otamme väkivallan, ihmisoikeusrikkomukset ja ihmisten sortamisen erittäin vakavasti. Ihmisoikeuspolitiikkamme on hyvin selkeä, ja siinä todetaan, että F1 on sitoutunut kunnioittamaan kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia.

– Mahdollisuuksien mukaan valvomme kisoja järjestävien maiden toimintaa sellaisissa asioissa, jotka liittyvät suoraan tapahtuman järjestämiseen. Kulissien takana käymme järjestäjämaiden kanssa merkityksellisiä keskusteluita arvoistamme ja standardeista, joita edellytämme.

Bahrainin hallinnon edustaja kertoi Guardian-lehdelle, että maa "on ottanut käyttöön kansainvälisesti tunnustettuja toimenpiteitä ihmisoikeuksien toteutumisen varmistamiseksi".

Lue myös:

    Uusimmat