F1-sarjaan massiivinen käänne? Mercedes-pomo varoittelee hurjasta skenaariosta

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff varoittelee, että ensi kaudella F1-sarjan voimasuhteet voivat mennä täysin uusiksi. Wolffin mukaan tuoreet sääntöuudistukset voivat johtaa radikaaleihin keikahduksiin.

F1:ssä ensi kauden autot kokevat merkittäviä muutoksia, kun kansainvälinen autoliitto FIA on rajoittanut muun muassa etu- ja takasiiven lisäosia.

– Uskon, että sääntömuutosten myötä kaikki on mahdollista, Wolff sanoi Autosportin mukaan perjantaina FIA:n palkintogaalassa Pietarissa.

Wolffin mukaan F1-sarja saattaa kokea samanlaisen käänteen kuin vuonna 2009, jolloin Brawn nousi pohjamudista yhtäkkiä koko sarjan piikkipaikalle.

Tuolloin Brawn hyödynsi sääntöjen harmaita alueita, kun se viritteli autoonsa niin sanotun tupladiffuusorin. Tämä toi Brawnille huomattavan kilpailuedun alkukaudelle, minkä myötä tallissa ajanut brittikuski Jenson Button porhalsi lopulta maailmanmestariksi.

– Tuolla voi olla talleja, jotka ovat löytäneet sellaisia porsaanreikiä, joita muut eivät ole tajunneet. Se voi olla erottava tekijä, Wolff mietti.

– Sen takia meidän pitää ottaa kaikki tosissaan. On sitten kyse Ferrarista, joka oli tänä vuonna toinen, tai Williamsista, joka oli kymmenes. He ja kuka muu tahansa voi luoda sellaisen auton, joka päihittää meidät, Wolff väläytteli.

Ylälaidan videolla avataan F1-autojen sääntöuudistuksia ja sitä, miten ne näkyvät konkreettisesti.

Wolff uskoo, että viime kaudella valmistajien maailmanmestaruuden voittanut Mercedes joutuu joka tapauksessa selvästi kovemman haasteen pariin.

– Luotamme siihen, että voimme menestyä, mutta voin kertoa, että Ferrari, Red Bull ja kaikki muutkin yrittävät pysäyttää meidät, Wolff sanoi ja viittasi saksalaistallin viime kausien menestykseen.

Lue myös:

    Uusimmat