F1-kärkitaistoon ravisteluja? Red Bull -pomo myöntää: sääntömuutoksilla odotettua isompia vaikutuksia

0:50
Video: AlphaTauri esitteli uuden autonsa toisena F1-tallina – tässä on sen AT02-auto!

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan F1:n tulevan kauden sääntömuutoksilla saattaa olla jopa varsin merkittäviä vaikutuksia eri tallien voimasuhteisiin. Hyödyntääkö Red Bull sauman ja nouseeko se jopa Mercedeksen rinnalle? Horner varoittelee, ettei Mercedestä kannata aliarvioida.

F1 ja kansainvälinen autoliitto FIA tekevät ensi kaudelle sääntöviilauksia, jotka vaikuttavat muun muassa autojen aerodynamiikkaan. Muutosten myötä muun muassa autojen pohjalevyjen ”ylimääräiset” siivekkeet poistetaan. Samalla pohjalevyjä kavennetaan erityisesti auton peräpäästä.

Muutokset ovat tulleet konkreettisesti ilmi autojen ensimmäisissä julkistustilaisuuksissa.

Vielä viime kaudella moni F1-asiantuntija uskoi, ettei sääntömuutoksilla olisi suurta vaikutusta voimasuhteisiin.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner jakaa kuitenkin toisenlaista viestiä.

– Uskon, että sääntömuutokset vaikuttavat enemmän kuin osasimme odottaa – varsinkin aerodynamiikan puolelle, Horner toteaa Autosportille.

Johtaako tämä siihen, että Red Bull saa kurottua Mercedeksen etumatkan kiinni? Jälkimmäisenä mainittu Mercedes kun on dominoinut F1-sarjaa jo usean vuoden ajan. Red Bull on ollut tuoreeltaan Mercedeksen kovin haastaja.

Kärkitallien välillä on ollut kuitenkin merkittävä ero Mercedeksen hyväksi.

– Mercedes on kuin kone, mutta olemme jo näyttäneet sen, että heidät voi päihittää. Pitää vain painaa kovasti hommia, Horner vakuuttelee.

Horner viittaa kommenteillaan muun muassa viime kauden päätöskisaan Abu Dhabiin, jossa Max Verstappen päihitti Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen.

Horner varoittelee, että Mercedes saattoi suivaantua siitä, miten Red Bull hiipi jo lähelle saksalaistallia.

– Odotan, että Toto Wolff ja James Allison tuovat heille entistä kilpailukykyisemmän auton ensi kaudelle. Joten emme voi yhtään aliarvioida heidän mahtiaan. Olemme aina olleet haastajia, Horner muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja