F1-sarjaan ehdolla ollut kisajärjestäjä pyrki GP-isännäksi likaisin keinoin – yritys epäonnistui, mutta uudet suunnitelmat ovat jo vireillä

Brasilian GP:tä junailtiin jo lähivuosille Rio de Janeiroon, mutta tuoreimpien tietojen valossa näyttää siltä, että kilpailu ajetaan vielä ainakin seuraavien viiden vuoden ajan Sao Paulossa. Kilpailuorganisaatio Riossa tekee edelleen kaikkensa saadakseen ykköset kaupunkiin. 

Sao Paulon pormestari Bruno Covas kertoi aiemmin tässä kuussa, että viisivuotinen sopimus Interlagosin radalla ajettavasta F1-osakilpailusta on enää allekirjoitusta vaille valmis. Tälle kilpailulle on varattu kisakalenterista paikka ensi kauden 21. osakilpailuna 12.–14. marraskuuta.

F1-sarjan toimitusjohtaja ja puheenjohtaja Chase Carey oli tehnyt aiemmin syksyllä Rio Motorsports -nimisen yhtiön kanssa ehdollisen sopimuksen Brasilian GP:n järjestämisestä Riossa. Vaatimuksena oli, että Rio de Janeiroon kaavaillulle radalle saataisiin rakennuslupa ympäristöviranomaisilta.

Lupaa ei koskaan tullut, sillä paikka, johon rata suunniteltiin rakennettavan, on Rion viimeinen jäljellä oleva sademetsäalue ja sen koskemattomuus haluttiin turvata.

Riossa ilmestyvä sanomalehti O Globo kertoo nyt italialaisen La Gazzetta dello Sportin mukaan, että Rio Motorsports olisi jopa painostanut ympäristöviranomaisia myöntämään luvan radalle – huonolla menestyksellä.

Eikä Riossa olla vieläkään luovutettu, vaikka Brasilian GP siis ajettaneenkin vuosina 2021–2025 Sao Paulossa. Gazzettan mukaan Rio Motorsports on löytänyt viisi uutta mahdollista paikkaa kilparadalle. Ne kaikki sijaitsevat Rio de Janeiron länsipuolella, kaukana kaupungin keskustasta.

Kuokkaa ei kuitenkaan päästä iskemään maahan vielä vähään aikaan, sillä kaikissa kohteissa toteutetaan samanlainen ympäristöarviointi kuin ensimmäisessä, jo hylätyssä paikassa.

Arvioinnin valmistuminen kestää Gazzettan mukaan noin kuusi kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat