Historiallisen F1-kisan päivämäärälle sinetti – perinteikäs rata joutuu vielä jännittämään kohtaloaan

Historian ensimmäinen Miamissa, Yhdysvalloissa ajettava F1-osakilpailu järjestetään 8. toukokuuta, tapahtuman järjestäjät kertoivat torstaina.

Kilpailu ajetaan ensi keväänä tarkalleen ottaen Miami Gardens -nimisessä kaupungissa, noin 25 kilometriä pohjoiseen Miamin keskustasta sijaitsevan Hard Rock Stadiumin ympäristössä.

– Tähän tapahtumaan on kohdistunut valtavaa innostusta ja odotusta, ja olemme iloisia voidessamme ilmoittaa tapahtuman päivämäärän, jotta ihmiset voivat alkaa suunnitella sitä, Tom Garfinkel sanoo järjestäjien julkaisemassa tiedotteessa.

Ennen tulevaa osakilpailua Yhdysvalloissa on ajettu Formula ykkösiä kaikkiaan kymmenessä eri kaupungissa. Floridan osavaltion edellinen F1-osakilpailu nähtiin vuonna 1959, kun kauden päätösosakilpailu ajettiin Sebringissä. Kyseessä oli samalla historian ensimmäinen Yhdysvaltain GP.

Hard Rock Stadium on paikallisen kiinteistömogulin ja NFL-seura Miami Dolphinsin omistajan Stephen Rossin omistuksessa. Ross rahoittaa uuden radan rakennustöitä ja muita F1-kisan järjestämisestä aiheutuvia kuluja.

F1-kalenteri kaudelle 2022 julkaistaan 15. lokakuuta.

Torstaina kuultiin myös, että Imola on hakenut pysyvää paikkaa kalenterissa. Asiasta kertoi Emilia-Romagnan alueen presidentti Stefano Bonaccini.

Mediatietojen perusteella ensi kauden kalenterissa on joko Imolassa ajettava osakilpailu tai Paul Ricardin radalla ajettava Ranskan GP.

Imolassa on kilpailtu sekä 2020 että 2021. Ennen tätä rata oli isännöinyt F1-osakilpailua vuonna 2006.

Lue myös:

    Uusimmat