F1-pomolta tiukka jyrähdys – osakilpailu Suomen rajan tuntumassa jää haaveeksi: "Voin luvata varmuudella"

Formula ykkösten toimitusjohtaja Stefano Domenicali otti tiukan linjan Venäjän suhteen puhuessaan asiasta saksalaiselle Sport Bild -lehdelle. Italialaisen mukaan maassa ei enää kuninkuusluokkaa ajeta.

Venäjän GP on ollut F1:n ohjelmassa jo vuodesta 2014, mutta tällä kaudella kisaa Sotshissa ei ajeta Venäjän aloittamasta Ukrainan sodasta johtuen. Suunnitelmissa on aiemmin ollut siirtää kilpailu Sotshista uudelle moottoriradalle Pietarin läheisyyteen Käkisalmen piriissä sijaitsevalle Igora Drivelle, mutta nuo haaveet ovat lentäneet hyökkäyssodan myötä romukoppaan.

Hermann Tilken suunnittelema neljän kilometrin mittainen huippumoderni rata sijaitsee Raudussa eli venäläiseltä nimeltään Sosnovossa, noin sadan kilometrin päässä Viipurista itään.

Domenicali on varma, ettei amerikkalaisomistajien hallinnoimaa F1-sarjaa nähdä Venäjällä jatkossa.

– Olen aina uskonut, ettei koskaan kannata sanoa "ei koskaan". Mutta tässä tapauksessa voin luvata varmuudella, että emme enää neuvottele heidän kanssaan, Domenicali vakuutti Sport Bildille.

Venäjällä F1-sopimuksen peruuntuminen on aiheuttanut ainakin näennäistä tyrmistystä. GP-järjestäjä Aleksei Titov sanoi uutistoimisto Tassille odottavansa sarjalta rahallista korvausta jo etukäteen tilitetyistä lisenssimaksuista.

– Tämä velka on yhä olemassa, se on varmistettu, eikä meidän asemamme ole muuttunut mitenkään. Odotamme takaisinmaksua huolimatta siitä, mitä F1-sarjan johto ajattelee kisojen järjestämisestä Venäjällä, Titov selvitti.

F1:n jo varhain keväällä irtisanoma sopimus Venäjän GP:n kanssa oli monivuotinen ja yksi rahakkaimmista sarjan kannalta.

Maaliskuussa BBC uutisoi, että F1-sarja aikoo pysytellä poissa Venäjältä ainakin niin kauan kuin presidentti Vladimir Putin on kiinni vallankahvassa ja mahdollisesti jopa pidempään.

Lue myös:

    Uusimmat