F1-sarjaa viedään eksoottiseen kohteeseen – katurata mukaan kalenteriin jo 2022?

Uusia aluevaltauksia hakeva F1-sarja tutkii parhaillaan markkinoita osakilpailulle Väli-Amerikassa sijaitsevassa Panamassa.

Panamalaisen Mi Diario -lehti kertoo verkkosivuillaan pääkaupunkiin Panama Cityyn sijoittuvan katuradan suunnitelmien käynnistyneen jo viime lokakuussa.

Suunnitelmissa on tasan viisi kilometriä pitkä katurata, joka kiertää rantakadulta Marbellan kaupunginosan ympäri takaisin satama-alueelle.

Rataan on sijoitettu 17 mutkaa, mutta pääasiassa kyseessä on varsin suoraviivainen katurata, jossa on useampi vähintään 90 asteen mutka, mutta myös varsin nopeita ja pitkiä suoria. Mi Diarion mukaan ratasuunnitelman ongelmana ovat muutamat kapeat kohdat sekä kulku alueelle ja sieltä pois kisaviikonlopun aikana.

Alustavan aikataulu kisan mahdolliselle toteutumiselle on lehden mukaan maaliskuussa 2022. F1-sarjan kaupalliset oikeudet omistava Liberty Media on selvittänyt mahdollisuutta lisätä kisojen määrää tulevaisuudessa aina 25 osakilpailuun asti.

Formula ykkösiä ei ole Meksikoa lukuun ottamatta ajettu tähän asti missään muualla Väli-Amerikassa. Koko Latinalaisessa Amerikassa sarja on vieraillut myös 47 kertaa kisaa isännöineessä Brasiliassa sekä viimeksi vuonna 1998 mukana olleessa Argentiinassa.

Panama City on 880 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Tyynenmeren puolella Panaman kanavan suulla.

Lue myös:

    Uusimmat