Viikonlopun F1-näyttämöstä paljastui simulaatioissa hurjia yksityiskohtia: "Näyttää mielipuoliselta"

Saudi-Arabiasta tulee viikonloppuna 34. maa, joka on isännöinyt F1-sarjan osakilpailua.

Kauden 2021 toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Jeddan kaupunkiin rakennetulla katuradalla. F1-sarjan ja Saudi-Arabian välinen sopimus osakilpailun järjestämisestä on ainakin 10 vuoden mittainen, ja kyseessä on yksi lajihistorian rahakkaimmista sopimuksista.

Saudi-Arabian GP ajetaan Jeddassa siihen saakka, kunnes maahan saadaan rakennettua täysiverinen moottorirata. Sen on määrä valmistua vuoteen 2023 mennessä osana miljardien arvoista Qiddiya-projektia. Kyseessä on yli 300 neliökilometrin laajuinen viihdekeskus noin 40 kilometrin päässä pääkaupunki Riadista.

Jeddan rata on pituudeltaan 6,174 kilometriä, ja ensimmäisenä siitä pistää silmään mutkien suuri lukumäärä; niitä on kaikkiaan peräti 27.

Lähes kaikki mutkat ovat kuitenkin todella nopeita, ja simulaatioiden pohjalta peräti 79 prosenttia kierroksesta ajetaan kaasu pohjassa. Keskinopeuden arvellaan asettuvan noin 250 kilometriin tunnissa, ja huippunopeudet ovat pitkälti yli 300 kilometriä tunnissa. Tätä kovempia lukemia nähdään vain Monzassa.

– Saudi-Arabian rata näyttää mielipuoliselta. Se on valtavan nopea rata, ja ensimmäinen sektori on kuin Suzuka, mutta rataa reunustavat aidat! Red Bull -pomo Christian Horner sanoo tallinsa ennakossa.

– Kyseessä on massiivinen haaste, ja olen varma, että viikonloppu tarjoaa paljon jännitystä ja draamaa.


Lue myös:

    Uusimmat