Milloin F1-kausi alkaa? Virallisilta tahoilta hämmentävät ilmoitukset

3:50
Koronaviruksen vuoksi on peruttu lukuisia urheilutapahtumia.

F1-kauden alku siirtyy koronaviruksen takia. F1-sarja ja kansainvälinen autoliitto FIA päättivät perua Australian GP:n, joka oli tarkoitus ajaa tänä viikonloppuna. Tuoreeltaan viralliset tahot kertoivat myös uusista peruutuksista ja siirroista.

Perjantaina F1 ja FIA kertoivat, että kauden toinen ja kolmas osakilpailu, Bahrainin ja Vietnamin GP siirretään myöhäisempään ajankohtaan koronaviruspandemian vuoksi.

Näin ollen kauden neljä ensimmäistä kisaa on joko peruttu tai siirretty myöhemmälle. F1 ja FIA kertoivat jo aiemmin, että Kiinan GP:lle pyritään löytämpään uusi myöhäisempi ajankohta.

Virallisten tahojen tuoreimmissa, perjantaina jaetuissa tiedotteissa oli varsin iso ristiriita. Peruutusten ja siirtymisten yhteydessä kysymysmerkit kun kohdistuvat siihen, että milloin F1-kausi on tarkoitus aloittaa?

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tiedotteessa kerrotaan, että niin kattojärjestö kuin F1 odottavat kauden alkavan 1. toukokuuta. 

F1:n omassa tiedotteessa näkemys on kuitenkin hyvinkin erilainen. F1 viittaa näkemykseen, jonka mukaan kausi voitaisiin aloittaa Euroopassa toukokuun lopussa.

Molemmat tahot viittaavat siihen, että ajankohta voi muuttua koronavirustilanteen kehittymisen myötä.

F1-kalenterissa seuraava kisa, jota ei ole vielä siirretty tai peruttu, on toukokuun alussa (1.-3.5.) ajettava Hollanin GP. Tämän ja saman kuun aikana ajettavien Espanjan ja Monacon kisojen kohtalo on kuitenkin nyt avoinna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja